“Αν με είχαν ακούσει οι Έλληνες από το ΄90 δεν θα είχαν ανοίξει οι “πύλες της κολάσεως”- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδίκησαν την Αχαΐα.

Βασίλης Λεβέντης

Λάβρος κατά των κυβερνώντων και των κατά καιρούς επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που οδήγησαν την Ελλάδα στην…

σημερινή κρίση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο thebest.gr.

Ο κ. Λεβέντης βρέθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του κόμματος του οποίου ηγείται που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε ξενοδοχείο του Ρίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστήριξε ότι η Πάτρα έχει αδικηθεί από τις κυβερνήσεις την τελευταία 20ετιά καθώς, όπως είπε, στόχος των πολιτικών ήταν να κάνουν προσωπικά ρουσφέτια για να εξασφαλίζουν ψήφους και δεν προχώρησαν σε έργα δημοσίου οφέλους που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη της περιοχής.

«Καταδίκασαν την πόλη με τις επιλογές τους. Πλέον οι Πατρινοί πρέπει να γνωρίζουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί τα αντιμετωπίζουν και όλοι οι Έλληνες. Ανεργία, φτώχια κ.α. Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας και πάλι. Και οι Έλληνες έχουν αυτή τη δύναμη για να τα καταφέρουν», τόνισε.

Ως προς τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Λεβέντης θεωρεί ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα υποστούν συντριβή στις Ευρωεκλογές του Μαΐου. «Πιστεύω ότι στις Ευρωεκλογές ο Σαμαράς θα υποστεί τέτοιο πλήγμα που η παραμονή του στην εξουσία θα είναι πολύ πιο δύσκολη μετά γι’ αυτό του εισηγούνται καλύτερα να πάμε και σε Εθνικές εκλογές ώστε στην κάλπη των Βουλευτικών να πέσει το δίλλημα Ευρώ ή Δραχμή. Αν αφήσουν μόνο την Ευρωκάλπη μπορεί το κυβερνητικό στρατόπεδο να μην υπερβεί ούτε το 20% και γεννάται το ερώτημα πως θα παραμείνει μετά στην Κυβέρνηση.».

Για την κίνηση των 58 εκτιμά ότι είναι ιδέα του Κώστα Σημίτη: «Επειδή βλέπουν ότι ο Βενιζέλος έχει χάσει το παιχνίδι θέλουν να διαδεχθεί το ΠΑΣΟΚ ένα νέο σχήμα με μέντορα τον Σημίτη, ο ίδιος προορίζει τον εαυτό του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δηλαδή ένα ΠΑΣΟΚ που πεθαίνει να πάει όλο μαζί, να απορροφηθεί από την κίνηση των «58». Αν η πτώση του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλη θα το πετύχουν».

Για την απόδραση Ξηρού και το μήνυμά του ο κ. Λεβέντης σημειώνει:«Ένας εγκληματίας πήρε άδεια και έφυγε. Εγώ σενάρια δεν κάνω. Είναι καθαρά ένας δολοφόνος πήρε άδεια από μια πολιτεία που δείχνει επιείκεια στους κρατούμενους και κινδυνεύουν άλλοι οι κρατούμενοι τώρα να χάσουν ένα λογικό προνόμιο, επειδή αυτός δεν επέστρεψε. Αυτά ότι κάποιοι κρύβονται πίσω τα θεωρώ γελοία και πιστεύω ότι θα συλληφθεί γρήγορα.»

Σε σχετικό μας ερώτημα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Πάντα στον χώρο της λεγόμενης ΝΔ υπήρχαν πολλοί βασιλικοί και πολλοί χουντικοί υπό την ομπρέλα της ΝΔ γιατί τους διόριζε και τους εξυπηρετούσε κι έτσι την ψήφιζαν. Το μνημόνιο σταμάτησε τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις και αυτοί σκέφτηκαν εμείς τι κερδίζουμε;

Έτσι άρχισαν να ξεκολλάνε από τη ΝΔ όταν έπαψε το αλισβερίσι. Τότε πήγαν αρχικά στον Καρατζαφέρη, μπήκε όμως ο Καρατζεφέρης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ταυτίστηκε με το μνημόνιο και έφυγαν, το 90%, και πήγε στην Χρυσή Αυγή, εκδικητικά, λόγω απώλειας μισθών και συντάξεων, ανεργίας κ.α.

Βοηθηθήκαν και με δημοσιεύματα προεκλογικά που ανέφεραν ότι έχουν 7%, βγήκαν και σε εκπομπές γκάλοπ, κι έτσι δημιουργήθηκε μια τάση που έλεγε δεν πάει χαμένη η ψήφος στην Χ.Α..

Όταν είδε ο κόσμος όμως μούρες αγοραίες, ανθρώπους του υποκόσμου, μειώθηκε η δύναμη της Χ.Α. αλλά συνεχιζομένων των σκληρών μέτρων και με τη ΝΔ να λέει μόνος δρόμος το μνημόνιο ο κόσμος, θέλοντας να εκδηλώσει την αντίστασή του, ξαναπήγε.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι τα ποσοστά μεγάλα αλλά και ένα 6% να μείνει είναι κακό γιατί είναι ακραίο δεξιό κόμμα.»

thebest.gr:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *