Τι ΕΙΠΑΝ….στο Ραδιο 9 για το σχολικό πρωτάθλημα και τη μοριοδότηση

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός Παιδείας

Για τη διακοπή του σχολικού πρωταθλήματος:
«Σταμάτησε προσωρινά να γίνεται οποιαδήποτε ενέργεια για μία εβδομάδα, το πολύ 10 μέρες. Υπάρχει ένας καινούριος τρόπος, που κάνουμε για πρώτη φορά φέτος τον προϋπολογισμό και όταν χρωστάς χρήματα για την προηγούμενη χρονιά δεν μπορείς να ….
παίρνεις χρήματα γι’ αυτή τη χρονιά. Είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει και κάθε αρχή και δύσκολη.
Επειδή είναι υπόλογοι οι υπεύθυνοι των γραφείων φυσικής αγωγής και για να μη βάλουν το πούλμαν από την τσέπη τους για να πάνε τα παιδιά για τον αγώνα, είπαμε να σταματήσει για 10 μέρες το πρωτάθλημα και να συνεχίσει μετά από 10 μέρες. Δεν σταματήσαμε το φετινό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το σχολικό πρωτάθλημα.
Πολύ σύντομα το υπουργείο Παιδείας θα βγούμε με προτάσεις για διαβούλευση πώς ο σχολικός αθλητισμός θα βοηθηθεί στα σχολεία που δεν έχουν τις εγκαταστάσεις».

Για τη διακοπή της μοριοδότησης των αθλητών στα ΑΕΙ:
«Επειδή κάποτε ήμουν μαθήτρια – αθλήτρια και το έχω ζήσει αυτό σε μία εποχή που δεν υπήρχε μοριοδότηση, ένα λογικό κίνητρο και στους αθλητές και όχι μόνο, είναι να κουβεντιάσουμε ξανά. Αυτό έχει γίνει ένα γαϊτανάκι, ώρες – ώρες και εμείς οι γονείς σπρώχνουμε τα παιδιά μας υπερβολικά. Πρέπει να το δούμε αυτό, μην κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε.
Αυτός ο μαθητής και η μαθήτρια που κάνει ένα άθλημα και το κάνει υψηλού επιπέδου, σε εθνικό, σε ευρωπαϊκό, σε παγκόσμιο επίπεδο, να έχει τη διευκόλυνση που χρειάζεται και να δούμε το θεσμό του αθλητικού σχολείου. Όχι όμως αυτό να γίνει πανάκεια και να λέμε να φτιάξουμε τάξεις είτε για να απασχολήσουμε καθηγητές ,είτε για να βάλουμε κάποια παιδιά.
Θα έχουμε και δύο οφέλη. Το πρώτο όφελος θα είναι η ουσιαστική πολιτική μας και θα έχουμε και θα έχουμε και εξοικονόμηση πόρων. Η κρίση μας βοηθάει όλους να ιεραρχούμε, να ιεραρχούμε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες. Δεν θα γίνει κάτι έτσι πρόχειρα, ούτε άντε να τα κόψουμε».

radio9.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Θέλει περισσή αναλγησία για να καταργήσει κάποιος τη μοριοδότηση μαθητών – πρωταθλητών.
    Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες, ώρες ατέλειωτης προπόνησης. Όπως και το διάβασμά τους. Αγωνίζονται ταυτόχρονα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και να πρωταγωνιστούν στον αθλητισμό. Και όλα αυτά σε ένα κράτος ανοργάνωτο και υποκριτικό που δεν τους παρέχει απολύτως τίποτα, πέραν της μοριοδότησης. Αποτελούν παραδείγματα για τους άλλους μαθητές αλλά και για κάθε πολίτη.
    Όποιος καταργήσει τη μοριοδότηση, θα περάσει στην ιστορία ως σύγχρονος Ηρώδης και η δίκαιη κατακραυγή θα τον συνοδεύει δια παντός.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Δεν είναι σωστή τακτική να πριμοδοτούνται τα άτομα που επέλεξαν τον επαγγελματικό αθλητισμό (ποδόσφαιρο, μπάσκετ,βόλευ κλπ) σαν στόχο επαγγελματικής κατοχύρωσης , σε βάρος των μαθητών που επέλεξαν την μάθηση. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν είναι σωστό , αν κάποιος είναι καλός μπασκεμπωλίστας να του παρέχουμε και μία ακαδημαική θέση.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΙΟΛΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΤΑΛΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ,,Ο ΤΟ ΣΚΑΤΟΛΙΓΔΙΟΜΟΥΝΟ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *