AΓΧΟΛΥΤΙΚΟ ΤΩΡΑ

Μπορεί ο Κόπολα να χρειάστηκε μία εξαετία για να γυρίσει το Αποκάλυψη Τώρα, αλλά το απόλυτο πολεμικό ψυχόδραμα περιέχει μαθήματα διαχείρισης άγχους, που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στις μάχες της πρώτης γραμμής της καριέρας σου.

Απαλλάξου από τον πανικό
Οι ομιλητές τεντώνονται μπροστά στα πλήθη, γιατί εστιάζουν στην κίνηση των γοφών τους. Δούλεψε το δεσμό ανάμεσα στον εγκέφαλο και το σώμα και θα είσαι πιο άνετος μπροστά σε κόσμο. «Κούνα τα χέρια και τα πόδια σου και βγάλε ήχους με το στόμα σου όπως αυτούς που βγάζει το καράβι (όταν είσαι μόνος σου εννοείται)» λέει ο Buzz Mauro, καθηγητής υποκριτικής στην Ουάσιγκτον και συνσυγγραφέας του βιβλίου Taking Center Stage.

Ανέβα στην ιεραρχία
Ενα κοινό ενδιαφέρον με το αφεντικό σου μπορεί να δρέψει τεράστια οφέλη. Επίσης μπορεί να κάνει και πολλούς να ζηλέψουν. Η καλύτερη κίνηση: πριν από τα γενέθλιά του, ζήτα από τους υπόλοιπους στο τμήμα να μαζέψετε λεφτά για ένα δώρο που θα έχει σχέση με το κοινό σας ενδιαφέρον. «Θα κάνεις την ομάδα να φανεί καλή, αλλά θα αναγνωρίσει ότι πίσω από την ιδέα βρισκόσουν εσύ» λέει η ειδικός πρωτοκόλλου Jacqueline Whitmore.

Μείνε ψύχραιμος
Οι καταστάσεις με μεγάλη ένταση μας αναγκάζουν να αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα στις εσωτερικές σκέψεις μας -«Την πάτησα»- και την ίδια την κατάσταση που πρέπει να χειριστούμε. «Αυτή η γρήγορη εναλλαγή σκέψεων κάνει τα πάντα να μοιάζουν πως τρέχουν σαν τρελά» λέει ο ψυχολόγος Robert Nideffer, Ph.D. Ανάγκασε τον εαυτό σου να συγκεντρωθεί, ώστε να γράψεις το σχέδιό σου -«Τι συμβαίνει; Πώς μπορώ να το λύσω;»- πριν δράσεις.

Μείωσε τον περισπασμό
Ο εργασιακός χώρος σου πρέπει να σε κρατάει σε δράση, όχι να σου προσφέρει γωνιές για να ονειρεύεσαι ξύπνιος. «Ντύσε το γραφείο σου με αντικείμενα που θα σε κρατάνε συγκεντρωμένο» λέει ο John Weaver, Ph.D., ιδιοκτήτης του Psychology for Business στο Ουισκόνσιν, και βάλε τις φωτογραφίες έξω από τις άμεσες και περιφερειακές γραμμές της οπτικής σου. Κάτι προσωπικό που σου ξυπνά όμορφες εικόνες, απλώς σου φτιάχνει το κέφι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *