Αντιδράστε στο ACTA (Anti-Coun​terfeiting Trademark Agreement) …

Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών για τα νέα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν οι πολυεθνικές έχουν ήδη αρχίσει να εντείνονται, αφού πολλές χώρες υπέγραψαν ήδη το νέο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, μία ειδική ηλεκτρονική διαδικασία συλλογής υπογραφών έχει……….
φτάσει ήδη στα επίπεδα των 1.750.000 συμμετεχόντων με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πάνω από 2000 άτομα παρέλασαν στη Σλοβενία δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ACTA, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου 2012 αναμένονται αντιδράσεις και σε άλλες περιοχές της ηπείρου μας.

Στη χώρα μας οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:

– Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)

– Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)

– Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)

Όπως σημειώνει το BBC, ήδη πάνω από 10 περιπτώσεις ηλεκτρονικών επιθέσεων σε κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγραφεί, ενώ περαιτέρω κινητοποίηση δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη.

Πραγματικά τι να πει κανείς για την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης που έσπευσε να υπογράψει αυτήν τη συνθήκη … είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτήν την στιγμή το Ίντερνετ και η ελευθερία που αυτό πρεσβεύει είναι το όπιο του ελληνικού λαού στην κατρακύλα της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα με τι μυαλό υπέγραψαν σε μια τόσο δύσκολη χρονική στιγμή, μια συνθήκη που στερεί στον ελληνικό Λαό το τελευταίο ίχνος ελευθερίας, πυροδοτώντας μάλιστα νέες αντιδράσεις, δείχνει πόσο μυαλό κουβαλάνε αυτοί που μας κυβερνούν.

Για περισσότερα, καθώς και για τη συλλογή υπογραφών κατά της συνθήκης, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Υ.Γ.
Λίγα λόγια για την ACTA ( (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement)

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας. Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!

– Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.

– Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.

– Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωποι δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.

– Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.

Πηγή: ClopYPastE.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *