Γρήγορο αδυνάτισμα: Πώς να το κάνεις με ασφάλεια

Προσπαθείς να χάσεις κιλά; Τότε μάλλον θες αποτελέσματα και μάλιστα γρήγορα!

Επιτρέψτε μου να σου δώσω ένα tip που θα σε γλιτώσει από πολύτιμο χρόνο: απόφυγε τις δίαιτες express. Τα αποτελέσματά τους δεν έχουν διάρκεια, ενώ υπάρχουν πολύ καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές  για γρήγορο αδυνάτισμα.

“Μπορείς να χάσειςε με ασφάλεια 1, 2 ή και περισσότερα κιλά την εβδομάδα στο σπίτι, με υγιεινή διατροφή και άσκηση.” λέει η σύμβουλος απώλειας βάρους Katherine Tallmadge.

Πώς να χάσεις βάρος γρήγορα
Αν καίτε 500 θερμίδες περισσότερες από ότι τρώτε κάθε μέρα για μια εβδομάδα, θα χάσετε περίπου μισό με ένα κιλό. Αν θέλετε να χάσετε βάρος ακόμα πιο γρήγορα, θα πρέπει να φάτε λιγότερο και να γυμναστείτε περισσότερο.

Για παράδειγμα, αν καταναλώνετε 1.050 έως 1.200 θερμίδες την ημέρα, και ασκείστε μία ώρα την ημέρα, μπορείτε να χάσετε 2-3 κιλά την πρώτη εβδομάδα ή ακόμα περισσότερο, αν είστε υπέρβαρος. Είναι πολύ σημαντικό να μην μειώσετε τις θερμίδες περαιτέρω, αυτό είναι επικίνδυνο.

Αν περιορίσεις το αλάτι θα χάσεις ακόμη περισσότερα κιλά τον πρώτο καιρό, αν και θα είναι κυρίως από υγρά και όχι λίπος.

“Όταν μειώνουμε το αλάτι, μειώνεται και κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους μέχρι και 5 κιλών τις πρώτες εβδομάδες” λέει ο Michael Dansinger γιατρός και παρουσιαστής της εκπομπή του NBC “The Biggest Loser”.

Δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα
Ο Dansinger συνιστά στα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα να ακολουθήσουν μία δίαιτα που ελαχιστοποιεί το άμυλο, τα σάκχαρα, και το ζωικό λίπος από το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Για γρήγορο αδυνάτισμα λέει πως πρέπει να δώσουμε έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα ασπράδια αυγών, τα προϊόντα σόγιας, το στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, τα ψάρια, τα οστρακοειδή και τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μερικές συμβουλές που δίνει για γρήγορο αδυνάτισμα είναι οι εξής:

  1. Τρώτε πολλά λαχανικά. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι
  2. Πίνετε άφθονο νερό .
  3. Πετάξτε τα δελεαστικά τρόφιμα από το σπίτι σας
  4. Βρείτε μια ασχολία, συχνά τρώμε από βαρεμάρα !
  5. Μην παραλείπετε γεύματα .
  6. Κρατήστε ημερολόγιο με το τι τρώτε κάθε μέρα. Θα σας βοηθήσει να μείνετε σε καλό δρόμο.

Άσκηση, το κλειδί για γρήγορο αδυνάτισμα
Ήρθε η ώρα να κουνηθείτε περισσότερο ! Το γρήγορο αδυνάτισμα απαιτεί να κάνετε μια ώρα άσκηση μέτριας έντασης κάθε μέρα.

“Η αεροβική άσκηση καίει τις περισσότερες θερμίδες , κάτι που την κάνει ιδανική για αυτούς που θέλουν να χάσουν κιλά γρήγορα. Μετά το πρώτο καιρό είναι σημαντικό να κάνετε και ασκήσεις δύναμης μερικές φορές την εβδομάδα, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Για να κάψετε λίπος αποτελεσματικά, πρέπει η άσκηση μετά το ζέσταμα να σας κάνει να ιδρώνετε. Αν είστε πρωτάρης ξεκινήστε σιγά σιγά. Έτσι θα προλάβετε τυχόν τραυματισμούς”, λέει ο Dansinger.

Όχι στις δίαιτες express
Οι δίαιτες express είναι σίγουρα δελεαστικές. Υπόσχονται μεγάλη απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάς όμως ότι όπου ακούς πολλά σταφύλια πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι!

Η αλήθεια είναι ότι η μείωση της ημερήσιας λήψης θερμίδων κάτω από 1,050-1,200 ανά ημέρα είναι αντιπαραγωγική, ιδίως αν πρόκειται να κάνετε άσκηση.

“Όταν τρώς πολύ λίγες θερμίδες, μπορεί να χάνεις λίπος, αλλά χάνεις και πολύτιμο μυϊκό ιστό. Ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να χάσει κιλά. Έτσι ρίχνεις το βασικό μεταβολισμό ενώ θα είναι πρακτικά αδύνατον να κάνεις άσκηση μετά από λίγο καιρό.” λέει ο Dansinger.

Πηγή: adinatisma.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *