Τα απίστευτα ζωντανά πορτρέτα της Alexa Meade

Η 27χρονη ταλαντούχα Alexa Meade από την Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργεί εντυπωσιακούς πίνακες, παίζοντας με τις διαστάσεις και…

μετατρέποντας μοναδικά το τρισδιάστατο ανθρώπινο σώμα σε δισδιάστατη εικόνα! Η δουλειά της προκαλεί στον θεατή μία αίσθηση που αγγίζει τα όρια της οφθαλμαπάτης. Κι αυτό γιατί οι κυριολεκτικά απίστευτοι πίνακες της Alexa είναι στην πραγματικότητα πραγματικοί άνθρωποι, τους οποίους έχει ζωγραφίσει.

Η Alexa ζωγραφίζει πορτρέτα, μόνο που προσπερνάει τον καμβά και ζωγραφίζει τις προσωπογραφίες της κατευθείαν πάνω στο μοντέλο που ποζάρει. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια προσωρινό, μιας που κάποια στιγμή το μοντέλο-ζωντανός πίνακας θα αναγκαστεί να ξεπλύνει από πάνω του όλη την δουλειά της πρωτοπόρου καλλιτέχνιδος. Ωστόσο, πετυχαίνει κάθε φορά να ξεγελάει το μάτι. Έντονα χρώματα, χαρακτήρες που δεν φαίνονται αληθινοί -αλλά στην πραγματικότητα είναι- και μια σουρεαλιστική αίσθηση, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της τέχνης της.

Ρωτήσαμε την καλλιτέχνη ποιo εν ζωή, ή και όχι, διάσημo πρόσωπο θα ήθελε να ζωγραφίσει, και πώς νιώθει με το γεγονός ότι το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς και του κόπου της είναι τόσο… προσωρινό. *Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω δεν έχουν υποστεί καθόλου photoshop (!)

«Το εύρος της δημιουργικότητας των σχεδιαστών Charles και Ray Eames με έχει εμπνεύσει απίστευτα πολύ. Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσα να τους έχω ζωγραφίσει.

«Μέρος της ομορφιάς αυτής της δουλειάς είναι ακριβώς αυτό το γεγονός της προσωρινότητας. Ο “πίνακας” υπάρχει μόνο σε αυτό το αρχικό στάδιο που δημιουργείται, και κρατάει μονάχα για μερικές στιγμές μέχρι να ραγίσει τελικά το χρώμα πάνω στο μοντέλο, ή στην περίπτωση της συνεργασίας μου με την Sheila, μέχρι να ξεπλυθεί ολοσχερώς μέσα σε μία πισίνα γεμάτη… γάλα. Το μόνο που διαρκεί για πάντα είναι η φωτογραφική απαθανάτιση του αποτελέσματος αυτής της δουλειάς, που δεν μπορεί να διατηρηθεί με κανέναν άλλο τρόπο..»

Πηγή: www.lifo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *