Όταν ο Alexis επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου

Έγραφε στις 12/12/2010 ο κ. Αλέξης Παπαχελάς στην “Καθημερινή” για την επιδιωκόμενη τότε συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά: « Ο κ. Σαμαράς θα κάνει τους υπολογισμούς του και θα αποφασίσει ποια γραμμή θα ακολουθήσει. Οι σοβαροί άνθρωποι ελπίζουν, ακόμη, ότι δεν θα υιοθετήσει τη γραμμή εκείνων που θέλουν να κρεμάσουν έξω από τη Ρηγίλλης ένα τεράστιο πανό που θα…..
γράφει «IMF GO HOME», και θα στηρίξει κρίσιμες δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις» – (Μια ιστορική ομιλία).

Θα θυμάστε ασφαλώς ότι η ίδια εποχή -και αφού είχε στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη για πρόεδρο της ΝΔ – το συγκρότημα Αλαφούζου είχε εξελιχθεί, με την “Καθημερινή” και τον ΣΚΑΙ, στον σφοδρότερο πολέμιο του Αντώνη Σαμαρά.

Τελικά, ύστερα από δύο χρόνια το τεράστιο πανό που θα έγραφε «IMF GO HOME», δεν αναρτήθηκε ποτέ ούτε στην Ρηγίλλης, ούτε στην Συγγρού κι έτσι ο κ. Παπαχελάς μπόρεσε να περάσει την πόρτα του Μαξίμου και να πάρει συνέντευξη από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που δημοσιεύεται σήμερα στην “Καθημερινή”.

Κι εμείς αναπολούμε με νοσταλγία την εποχή που τα μέσα του Αλαφούζου λιβάνιζαν ευλαβικά κάθε ημέρα το Μνημόνιο ενώ ο γνωστός Μπάμπης είχε γίνει η φωνή της τρόικας στον ΣΚΑΙ. Και κάθε φορά που ο Σαμαράς έλεγε για επαναδιαπραγμάτευση, τα όπλα του Αλαφούζου άρχιζαν το πυροβόλημα. Ανηλεής ο πόλεμος του κ. Αλαφούζου σε κάθε φωνή που τολμούσε να λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, και κυρίως στη ΝΔ που επιχειρούσε να αποδομήσει την παντοκρατορία του ΓΑΠ.

Ακόμα και στις τελευταίες εκλογές το συγκρότημα Αλαφούζου δεν στήριξε ΝΔ. Ενώ θα περίμενε κανείς στήριξη στην προσπάθεια της χώρας να μείνει στο ευρώ και να μην καταρρεύσει ο κ. Αλαφούζος στήριζε απροκάλυπτα το “κόμμα της δραχμής”, είτε αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε άλλες δυνάμεις. “Ψηφίστε μικρά κόμματα” δεν έγραφε η “Καθημερινή”; Και κάθε βδομάδα περιέργως τα γκάλοπ του Αλαφούζου έκαναν τον Τσίπρα να παίρνει θάρρος και να διεκδικεί την πρωθυπουργία.

Και επειδή, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν μας αρέσει το σπορ της λωτοφαγίας, θυμηθήκαμε ένα ακόμα από τα πολλά άρθρα της “Κ” εναντίον της ΝΔ και του κ. Σαμαρά εκείνης της εποχής με τίτλο: “Συναινετικοί», «σκληροί» και… «ενδιάμεσοι» στη Ν.Δ.,06/03/11″:

«Στο εσωτερικό του κόμματος είναι διακριτές δύο ομάδες στελεχών, σχηματικά οι «σκληροί» έναντι των «μετριοπαθών»». Συνήθως, η ζυγαριά κλίνει υπέρ της γραμμής που εκφράζουν οι λεγόμενοι «σκληροί» του κ. Σαμαρά, οι οποίοι εκτείνονται και πέραν της στενής του ομάδας. Από το στενό επιτελείο του προέδρου, βαρύνουσα άποψη για τα οικονομικά έχει ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, ο οποίος και επιμελείται τις ομιλίες του κ. Σαμαρά. …Στην ομάδα που τάσσεται υπέρ της κλιμάκωσης με την κυβέρνηση, περιλαμβάνονται ο έτερος προεδρικός σύμβουλος Δημ. Σταμάτης, ο κοιν. εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος, ο γραμματέας Πολ. Σχεδιασμού Μαξ. Χαρακόπουλος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κ. Τζαβάρας, ενώ εσχάτως έχει προστεθεί και ο τομεάρχης Εργασίας κ. Νικ. Νικολόπουλος. Ειδική περίπτωση αποτελεί ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, επισήμως «απλό μέλος του κόμματος», επί της ουσίας όμως εκ των προνομιακών συνομιλητών του κ. Σαμαρά αλλά και του κ. Λαζαρίδη…. Σε εκείνους που διαφωνούν με τη στρατηγική του «όχι σε όλα» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, με τον πρώτο να εμφανίζεται ως ο πιο τολμηρός στη δημόσια κριτική του. Τα στελέχη αυτά κρίνουν ότι η πολιτική λογική της διαρκούς αντιπαράθεσης πλήττει την αξιοπιστία του κόμματος… Λόγω καταβολών, θέσης ευθύνης και σε κάποιες περιπτώσεις μελλοντικών σχεδίων, ρόλο «ενδιάμεσου» αναλαμβάνουν ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά, καθηγητής Κ. Αρβανιτόπουλος, και οι γραμματείς του κόμματος Αν. Λυκουρέντζος, της κοιν. ομάδας Κ. Τάσουλας και προγράμματος Ευρ. Στυλιανίδης..»

Πόσο άλλαξαν τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα….

FactorX

http://www.antinews.gr/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *