Οι Γερμανοί της Allianz θα σηκώσουν το «τρόπαιο» της ΑΤΕ Ασφαλιστικής

Επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ ΤΧΣ -Allianz και Τρ. Πειραιώς παραμένει η έκβαση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, η οποία σύμφωνα με πηγές του Sofokleousin.gr έχει ήδη συμφωνηθεί. Οι Γερμανοί της Allianz, όπως όλα δείχνουν θα σηκώσουν το….
«τρόπαιο» της νίκης επί της Ergo, που ήταν το “αουτσάιντερ” στη μάχη της διεκδίκησης. Το deal θα έχει κατά πάσα πιθανότητα και παρεπόμενες επιχειρηματικές συμφωνίες που ενδιαφέρουν ολόκληρο τον ασφαλιστικό κλάδο.

Οπως αναφέρεται από τραπεζικές πηγές , η Allianz  πλειοδότησε  τελικά έναντι της Ergo, μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις, ελέγχους και αναπροσαρμογές προσφορών. Πέραν του τιμήματος, η συμφωνία μεταβίβασης θα περιλαμβάνει και όρους συνεργασίας με τον όμιλο της Πειραιώς σε επιμέρους ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν. Ενδειξη ότι το deal έχει οριστικοποιηθεί θα αποτελέσουν  ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Για τις  συμβάσεις του bancassurance παράγοντες του ασφαλιστικού κλάδου εκτιμούν ότι λόγω ρήτρας ενδεχομένως να μείνουν για κάποιο διάστημα στην ΑΓΡ.ΑΣ και εν συνεχεία να ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο του αγοραστή. «νικητή»

Ελενα Ερμείδου

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *