Έρευνα Κομισιόν σε βάρος της Apple για αθέμιτες πρακτικές προώθησης iPhone

Ανεπίσημη έρευνα που αποσκοπεί να διαπιστώσει εάν ο τεχνολογικός κολοσσός Apple ακολουθεί αθέμιτες πρακτικές…

πωλήσεων των συσκευών iPhone στην Ευρώπη, με σκοπό να συνθλίψει ανταγωνιστικά προϊόντα, έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμα σε προπαρασκευαστικό στάδιο, έρχεται ως απάντηση της Κομισιόν σε παράπονα που έχουν υποβάλει εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την Apple.

Σύμφωνα με ερωτηματολόγιο που απέστειλε η Κομισιόν την προηγούμενη εβδομάδα σε Ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και δικτύων, η έρευνα εστιάζει στις πρακτικές που ακολουθεί η Apple όταν υπογράφει συμβάσεις διάθεσης των προϊόντων της με τις εν λόγω εταιρείες.

Όπως αναφέρουν οι FT, η Κομισιόν ρωτά τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, εάν η Apple τις υποχρεώνει να αγοράσουν έναν ελάχιστον αριθμό συσκευών iPhone, ή να εάν απαιτεί επιδοτήσεις και όρους πωλήσεων που δεν είναι χειρότεροι από τους όρους που αποδέχονται ανταγωνιστικοί παραγωγοί.

Προτού η Επιτροπή μπορέσει να λανσάρει επίσημη έρευνα σε βάρος της Apple, θα πρέπει να θεμελιώσει ότι ο αμερικανικός κολοσσός είναι κυρίαρχος παίχτης στην αγορά της Ε.Ε.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *