ATATÜRK: 72 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Δεν ξεχνάμε…

Αφιερωμένο στους θιασώτες της Ελληνοτουρκικής Φιλίας,στους Οθωμανολάγνους και Τουρκολάγνους.Σε όλους αυτούς που ξεχνούν το ποιός ήταν ο Κεμάλ Ατατούρκ (υπο τις εντολές του διαπράχθηκε η Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου), Σε όλους αυτούς που ξεχνούν πως….
ο Κεμαλισμός θεωρεί τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες κίνδυνο για τη «συνoχή» και την «ασφάλεια» του τουρκικού έθνους. Σε όλους αυτούς που ξεχνούν οτι ο Βάρβαρος Τουρκος Λεηλάτης Κατακτητής κατέχει 37% Ελληνικής Γής και επιβουλεύεται Θράκη και Αιγαίο.
Το Τουρκικό Έθνος σήμερα πενθεί την 72η επέτειο του θανάτου του Μεγάλου Ηγέτη και Ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Mustafa Kemal Atatürk.Στην 72η μέρα επετείου μνήμης και τιμής για τον Atatürk στα μηνύματα που εξέδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gül, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mehmet Ali Şahin, ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan και ο Γενικός Επιτελάρχης Στρατηγός Işık Koşaner

Πρόεδρος Gül.
«Ο Atatürk επισφράγισε τη θέση του εντός της πολιτικής αιωνιότητας όχι μονάχα ως ένας ειδικός διοικητής και ηγέτης αλλά ως ένας πραγματιστής πολιτικός αναδεικνύοντας τις αξίες του σκεπτικισμού και της δραστηριότητας που τον έφεραν στο σημείο να ωθήσει στη σχηματοποίηση όχι μονάχα της τουρκικής ιστορίας αλλά και να αλλάξει το ρεύμα της παγκόσμιας ιστορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Η Μεγάλη προσωπικότητα ειρήνης, που κατέγραψε μία νέα σελίδα ιστορίας πλαισιωμένη με νίκες και έργα τον τοποθέτησε στην κορυφή της πυραμίδας σεβασμού όλης της ανθρωπότητας», υπογράμμισε ο

Και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mehmet Ali Şahin εξήρε την σημασία της μέρας αυτής λέγοντας:

«Ο Atatürk ήταν ένα μήνυμα ισχυρής προσωπικότητας που κατάφερε να υπόδειξει σε όλα τα έθνη τη μάχη προστασίας της τιμής και ανεξαρτησίας ενός έθνους μεταφέροντας το κρατικό δυναμισμό του στο επίπεδο μιας σύγχρονης χώρας με το θεσμό της δημοκρατίας, διαδραματίζοντας στο ρόλο του ηγέτη των υπόδουλων εθνών».

Ενώ ο Πρωθυπουργός Erdoğan στο μήνυμα του σημείωσε:

«Το υψηλό πνεύμα της Δημοκρατίας της Τουρκίας που κληροδότησε η μεγάλη αυτή ιστορική προσωπικότητα στη νέα γενεά του Τουρκικού Έθνους με την αισθητική του «μεγαλύτερου έργου» σήμερα συνεχίζει τη λαμπρή σταδιοδρομία της στεφανωμένη με τις αρχές της δημοκρατίας. Πιστεύω πως η γενεά που θα λάβουν το χρίσμα της δημοκρατίας κρατώντας τη σημασία που θα λάβουν από μας θα διεκπεραιώσουν το μεγαλύτερο έργο τους μεταφέροντας τη Δημοκρατία της Τουρκίας σε ανώτερες παγκόσμιες αξίες».

Ο Γενικός Επιτελάρχης Στρατηγός Işık Koşaner στο μήνυμά του υπογράμμισε:

«Η δυναμική δομή του Συστήματος Σκεπτικισμού Atatürk αποτελεί μία δάδα που ποτέ δεν θα περιορισθεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αλλά θα είναι η αρχή του παντός για τις καινοτομίες με τους θεσμούς εθνικής εθνότητας, ειρήνης και αυτοπεποίθησης που θα βαδίσει περήφανη και με σίγουρα βήματα στο δρόμο του εκσυγχρονισμού αποτελώντας πάντοτε τον οδηγό στο πνεύμα ενότητας».

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Σήμερα το Τουρκικό Έθνος πενθεί την 72η επέτειο του θανάτου του Μεγάλου ηγέτη και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Mustafa Kemal Atatürk.Τελετές για την 72η επέτειο μνήμης και τιμής στον Atatürk θα τελεσθούν σε όλη τη χώρα, στα εξωτερικά Προξενεία και Πρεσβείες της Τουρκίας και στην ΤΔΒΚ.Η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία σήμερα το πρωί τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή που διοργανώθηκε στο Anıtkabir.

Η οριακή ώρα του θανάτου του Μεγάλου Ηγέτη Atatürk, ακριβώς στις 9 και 5 ώρα Τουρκίας ήχησαν οι σειρήνες και μεσίστιες, ήταν όλες οι σημαίες σε όλη τη χώρα. Την ίδια τελετή του τελευταίου αποχαιρετισμού φιλοξένησε και το Παλάτι Dolmabahçe στην Kωνσταντινούπολη (İstanbul).Στην Ankara θα διοργανωθεί τελετή μνήμης και τιμής για τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Atatürk με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gül και του Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan.Και εμείς ως οικογένεια της TRT, για άλλη μία φορά τον θυμόμαστε με μεγάλο σεβασμό και υπερηφάνεια.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

INFOGNOMON

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    Τ' ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΑ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ…ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ..ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Εξισλαμισμένος Εβραίος της Θεσσαλονίκης. Κι αυτός και όλο το κατεστημένο της Τουρκίας.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Εδώ ο Μπουτάρης θέλει να ονομάση κεντρική οδό της Θεσσαλονίκης σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ (του σφαγέα του Ελληνικού λαού). Επίσης ο Μπουτάρης θα μας βάλει και τσόντες στην τηλεόραση για να μορώνονται τα παιδιά μας.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ο Κεμαλισμός θεωρεί τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες κίνδυνο για τη «συνoχή» και την «ασφάλεια» του τουρκικού έθνους.

    ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΜΕΙΣ;

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΟΙ Μ@Λ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ,ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ.ΟΣΟ ΦΙΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ.ΞΥΠΝΕΙΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    κατοικος κεντρου

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *