“Bόμβα” αναπληρωτή ΥΠΑΜ των ΗΠΑ: “Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με Ρωσία-Κίνα”

Δήλωση-βόμβα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Robert York. Υποστήριξε πώς οι ΗΠΑ θα πρέπει να ετοιμάζονται για έναν πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα και συνέδεσε
σαφώς το θέμα με τις εξελίξεις στην κρίση της Ουκρανίας την οποία προκάλεσε βέβαια η Ουάσιγκτον.

Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στην αμερικανική επιτροπή διεθνών σχέσεων, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Interfax, Ria-Novosti κ.α.) o Robert York είπε πώς «η Ρωσία και η Κίνα ενισχύσουν τις θέσεις τους στις κοντινές, ως προς τα σύνορα τους περιοχές» και αυτό σημαίνει, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, «πως απειλούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Προφανώς για τον κ. York η Ρωσία έπρεπε να μείνει με σταυρωμένα χέρια όταν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να ανατρέψουν τον Β. Γιανουκόβιτσς προκαλώντας έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να βάλουν… πόδι στην «αυλή» της Ρωσίας και προωθώντας το σχέδιο τους για την αντιπυραυλική ασπίδα.

«Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πιθανότητα πολεμικής απάντησης σε κάθε ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», σημείωσε ο Robert York προσθέτοντας πώς «στα αμέσως επόμενα χρόνια πρέπει να καθορίσουμε ποιες περιοχές του πλανήτη εξετάζουν η Ρωσία και η Κίνα, ως περιοχές ζωτικού τους συμφέροντος».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο λόγω των  εδαφικών διαφορών να ξεσπάσει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δήλωσε, «δεν ανησυχώ για τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως, να σημειωθεί ότι η πίεση στο εγγύς εξωτερικό… θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσφαλμένο υπολογισμό ή ατυχήματα».

Τι σημαίνει εσφαλμένος υπολογισμός ή ατύχημα; Μία πολεμική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας-Κίνας. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι δεδομένος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έστειλε ωστόσο και ένα μήνυμα στην Ουάσιγκτον δεδομένου ότι απομονώνεται πολιτικά εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει.

«Είναι απαραίτητη η χρήση διπλωματικών μέσων στις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα» και απαιτείται να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε «Μόσχα και Πεκίνο να νιώθουν ήσυχα», επισήμανε ο κ. York προφανώς αφήνοντας να εννοηθεί πώς η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι ούτε Ιράκ, ούτε Συρία.

«Παίζουμε με τη φωτιά φάνηκε» να λέει ο αναπλήρωτης υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφερόμενος στο ότι το ΝΑΤΟ ενίσχυσε τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής και στη Μαύρη Θάλασσα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *