Προεκλογική δημοσιογραφική αλητεία: Οι αναλήψεις για την αποπληρωμή των φόρων ονομάζονται bank run

Ο Δεκέμβριος ως γνωστόν είναι ο μήνας της αφαίμαξης των Ελλήνων από την εθνοπροδοτική κυβέρνηση. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τις τράπεζες, προκειμένου να αποπληρώσουν τις ολοένα
αυξανόμενες απαιτήσεις – φόρους που θέτει για αυτούς η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Συνεπώς είναι απολύτως λογικό να υπάρχει μία εποχιακή απόσυρση καταθέσεως συνδεδεμένη άρρηκτα με την φορολογική πολιτική του μνημονίου.
Η πραγματικότητα αυτή από τη φωνή της Μέρκελ, γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, ερμηνεύτηκε ως “bank run”. Οι πρόθυμες φυλλάδες των «νταβατζήδων» έσπευσαν να αναπαράγουν την «είδηση» αυτή ως «αλήθεια», προκειμένου να συντελέσουν με τον τρόπο τους στην επικοινωνιακή εκστρατεία τρόμου των σαμαροβενιζέλων.
Αν θέλουν ας ρωτήσουν την εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, πρώην γραμματέα της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Χημικό Θεσσαλονίκης και δημοσιογράφο του MEGA, Μαρία Σπυράκη, σχετικά με το τι είναι πραγματικό bank run και επί ποιου την πρωθυπουργία είχε προκληθεί. Ήταν τότε που τον τόπο κυβερνούσαν οι ενωμένες δυνάμεις ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατία και Καρατζαφέρη, υπό την σκέπη του Λουκά Παπαδήμου. Ήταν τότε που έρχονταν αεροπλανιές με μετρητά, για να μην διαταραχτεί η προεκλογική εκστρατεία του φον Αντωνάκη.
Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Οι νταβατζήδες της ενημέρωσης και οι πολιτικές μαριονέτες τους θα κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, προκειμένου να «νεκραναστήσουν» πολιτικά τους σαμαροβενιζέλους. Πίσω έχει, όμως, η αχλάδα την ουρά!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *