Γερμανοτσολιάς δημοσιογράφος μετέδωσε: ο Βαρουφάκης είπε στο BBC ότι αύριο κλέινουν οι τράπεζες – Εάν ΔΕΝ ισχύει ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ !!!

Πριν από λίγα λεπτά Γερμανοτσολιάς δημοσιογράφος μετέδωσε όπως ανέφεραν στο ΣΚΑΙ (που αλλού;)την εξής είδηση: Ο Βαρουφάκης δήλωσε στο BBC ότι αύριο κλείνουν οι τράπεζες.

Όλα ξεκίνησαν από τον δημοσιογράφο του BBC Νικ Σάτον, που ανάρτησε στο twitter την είδηση . Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση αυτή φέρεται να είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ πως αν η ΕΚΤ σταματήσει να υποστηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τότε η Ευρώπη θα έχει αποτύχει.

To makeleio.gr διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Εάν δεν ακούσουμε το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό απόσπασμα,δεν πιστεύουμε τίποτα. Δεν θυσιάζουμε την ηρεμία του λαού σε τόσο δύσκολες στιγμές στο βωμό τηλεθέασης.

Στην περίπτωση που δεν ισχύει να τραβήξουν από το μαλλί τον Γερμανοτσολιά δημοσιογράφο που το μετέδωσε στο ελληνικό κανάλι και να τον γδύσουμε στο Σύνταγμα.

Αν όμως όντως το έχει πει ο Βαρουφάκης, θα έρθει η σειρά του να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα βρει τον ελληνικό λαό απέναντί του. Αυτός θα ξεβρακώσουμε στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα: Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, φέρεται να δηλώνει πως η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να εξετάσει αργά το βράδυ της Κυριακής την επιβολή μέτρου περιορισμού της κεφαλαιακής κίνησης και το κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται τα τραπεζικά επιτελεία, ενόψει των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΚΤ, το οποίο, σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να αυξήσει το κούρεμα στις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζων, περιορίζοντας τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Αυτή την ώρα, οι 4 συστημικές τράπεζες έχουν συγκαλέσει εκτάκτως όλα τα εταιρικά τους όργανα προκείμενου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του συμβουλίου συστημικής ευσταθείας, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και σύσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζων με στόχο να εκτιμηθεί η κατάσταση ενόψει της Δευτέρας, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμα και της κήρυξης τραπεζικής αργίας για τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα από το Παρίσι, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανέφερε πως «αμφιβάλλει ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει την υποστήριξη στις ελληνικές τράπεζες».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «υπάρχει πραγματικό ρίσκο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη». Σε τέτοια περίπτωση, «οι Έλληνες θα υπέφεραν περισσότερο από όλους» είπε ο κ. Βαλς, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».Έτσι μεταδίδουν αυτή τη στιγμή όλα τα καθεστωτικά μέσα.

Όχι άλλα παιχνίδια στην πλάτη μας

makeleio.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *