Η Δαμανάκη μίλησε μετά από χρόνια για το Πολυτεχνείο και τη Χούντα στο BBC

Το Πολυτεχνείο άρχισε από την αυθόρμητη επιθυμία κάποιων συμφοιτητών της μηχανικών να φτιάξουν έναν πομπό και να εκπέμψουν ραδιοφωνικά στην περιοχή! Ακούστε το ηχητικό video.
Η Μαρία Δαμανάκη –πλέον Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκης Επιτροπής- έδωσε συνεντευξη στο……
αγγλικό BBC radio προ ολίγον ημερών. Η Δαμανάκη μίλησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ανοιχτά για το πως αρχισε η εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά και το πόσο δύσκολα πέρασε στη φυλακή για τους μήνες που έμεινε. Η συνεντευξη γενικά δεν έκρυβε εκπλήξεις πέρα της ομολογίας του πόσο απλά ξεκίνησε το όλο γεγονός.

http://antiitroktiko.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

21 Comments

  1. Ανώνυμος

    Γιατί κύριοι δεν αναφέρετε οτι οταν επιασαν την Δαμανάκη και τον Λαλιωτη τους αφησαν σε μισή ώρα ελεύθερους.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ἀγαπητὴ Ἔφη, σὲ καταλαβαίνω. Ἄλλωστε ἡ ἀφορμὴ γιὰ νὰ γράψω τὸ σχόλιό μου τῶν 3.49΄ δὲν ἦταν τὸ δικό σου συγκρατημένο καὶ κόσμιο σχόλιο, ἀλλὰ κάποιο ἄλλο ποὺ ἀφορᾶ στὴν ὑγεία της.
    Δὲν εἶναι ὄμορφο, θεσπέσιο, ποὺ ὅλοι αὐτοὶ τοὺς ὁποίους κάποτε θεοποιούσαμε, τώρα μᾶς φαίνονται …ὑπόκοσμος; Αὐτοὶ θὰ μᾶς φοβίσουν; Αὐτοὶ ἔχουν τὴν δύναμη νὰ κατευθύνουν τὶς τύχες μας; Ὄχι βέβαια.
    Ὁ κύβος ἐρρίφθη. Ἠ ἀνθρωπότητα δὲν παραπλανᾶται πλέον ἀπὸ τοὺς φαύλους. Μπορεῖ νὰ ἔχουν τὴν δύναμη ἀκόμη νὰ δημιουργοῦν ἀνακατωσοῦρες, ἀλλὰ δὲν εἶναι σὲ θέση νὰ πείσουν κανέναν. Αὐτὸ εἶναι τεράστιο ἅλμα συνειδητότητος. Νὰ σοῦ θυμίσω τὶς προεκλογικές ἐκστρατεῖες τῆς δεκαετίας τοῦ 80. Σήμερα δὲν μποροῦν νὰ γεμίσουν οὔτε μία κινηματογραφικὴ αἴθουσα.
    Καλὸ βράδυ.
    Κυναίγειρος

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αν εχει τσιπα η Δαμανακη ας βγει να αποκυρηξει τον Σιωνισμο,και την ΜΑΣΟΝΙΑ…σκοτεινος ο ρολος της …για την καρεκλα ρε γαμωτο…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    @ 3.49 ΄Εχεις δίκιο Κυναίγειρε σ' αυτό που λες, αλλά είναι κάποιες στιγμές που δε συγκρατείς τον εαυτό σου. Κι όταν πρόκειται για κάποιο άτομο, που από τα μαθητάτα σου το λάτρευες, το θαύμαζες κι ήθελες να του μοιάσεις, όταν μάλλωνες και με τους γονείς σου ακόμη, γιατί το αμφισβητούσαν,και βλέπεις ότι εξελλίχτηκε χειρότερα απ' ό,τι σου λέγαν, σε κυριεύει ο θυμός σου, όταν το ακούς να μιλάει και καταλαβαίνεις ότι έχει το θράσσος να σε κοροϊδεύει. ΄Εφη

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ἐκεῖνοι ποὺ καταριοῦνται (τοὺς ἄλλους, τὴν μοῖρα, τὸν Θεό κτλ) ἔχουν πολὺ μικρὲς πιθανότητες νὰ δημιουργήσουν κάτι θετικὸ γιὰ τὴν ζωή τους.
    Κυναίγειρος

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΄Αντε να χαθείς από δω πέρα. Ντροπή σου και μόνο που μιλάς. Θα σου 'λεγα χειρότερα, αλλά σέβομαι εκείνη την εποχή του Πολυτεχνείου που τότε τουλάχιστον πάλεψες. Αλλά σήμερα δεν δικαιούσαι να μιλάς ούτε για εκείνη την εποχή. Κάποτε στα σχολεία ακούγαμε τη φωνή σου κάθε φορά που γιορτάζαμε το Πολυτεχνείο, κι ανατριχιάζαμε από συγκίνηση. Και σήμερα ανατριχιάζουμε, αλλά από αηδία. ΄Εφη

    Reply
  7. Ανώνυμος

    και μενα τι με νοιάζει…
    εδώ' χει πάντα ήλιο…
    μόνο που με τρομαάζει…
    οπότε λέω θα φύγω….

    όπως ο κολοτούμπας καρατζαφέρης έτσι και η κολοτούμπας της πολιτικής Μυριαμ…

    από wikipedia :

    Ανέπτυξε δραστηριότητα εντός της Αριστεράς, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

    Μέλος της ΚΝΕ, έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν η φωνή πίσω από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου που επαναλάμβανε το "Εδώ Πολυτεχνείο". Συνελήφθη και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από τη χούντα.

    1) Μετά την πτώση της χούντας εξελέγη βουλευτής, αρχικά του ΚΚΕ και εν 2) συνεχεία με τον Συνασπισμό. Το 1991 έγινε πρόεδρος του ΣΥΝ και ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα.

    Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993 ο ΣΥΝ απέτυχε να περάσει το όριο του 3% και δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα την παραίτηση της Δαμανάκη από την ηγεσία. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Το 1994 η Δαμανάκη ήταν υποψήφια για τις δημοτικές εκλογές με τον Συνασπισμό και το 1998 με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Ηττήθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία. Η ίδια διαφωνούσε με τις θέσεις του κόμματός της, ειδικά στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 2003 παραιτήθηκε από τον ΣΥΝ και από την βουλευτική της έδρα. Μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Μαρία Δαμανάκη αποφάσισε να 3) ενταχθεί στο κόμμα αυτό και εξελέγη βουλευτής το 2004, 2007 και το 2009.

    1) ΚΚΕ
    2) ΣΥΝ
    3) ΠΑΣΟΚ

    Οι επαγγελματίες της πολιτικής και υπάρχουν άνθρωποι που τους ψηφίζουν…

    Θεωρία συνωμοσίας…Εβραία

    http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=29%3Amaria-damanaki-eimai-ebraia-gi-auto-m-endiaferei&catid=21%3Aellada&Itemid=6&lang=el

    Άντε στην υγεία του ηλήθιου Έλληνα.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΙΣΜΟΝΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ;

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Η ΕΒΡΑΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ BBC.
    ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Κουίζ: Γιατὶ ἡ Δαμανάκη ἀπὸ τὴν μεταπολίτευση ἕως σήμερα, δὲν ἔχει μείνει ποτέ "ἄνεργη", καὶ συνεχῶς "ἀνέρχεται", ἐνῶ ἄλλοι, μᾶλλον τίμιοι καὶ σοβαροί ἔφαγαν πόρτα ἀπὸ τὰ ΜΜΕ καὶ κατὰ συνέπειαν ἀπὸ τοὺς πολίτες; (Παραδείγματα ὁ Κωστῆς Στεφανόπουλος[θυμηθεῖτε τὴν ΔΗΑΝΑ], ὁ Παπαθεμελῆς καὶ ὁ Τσοβόλας). Ἀνεξαρτήτως πολιτικῶν ἀποχρώσεων, πιστεύω ὅτι ἄξιζαν τουλάχιστον νὰ βρίσκονται στὸ κοινοβούλιο σὲ σχέση μὲ διάφορους δημοσιογράφους, ἀθλητὲς καὶ ἠθοποιούς ποὺ παρελαύνουν σήμερα ἐκεῖ.
    Γιατὶ λοιπόν αὐτή;
    Κυναίγειρος

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Τότε έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο … . Σήμερα όμως τι λέει;; Δεν λέει, διότι περνάει ΄΄βύσσινο΄΄ στις Βρυξέλλες, πουλώντας …πολιτική αρλούμπας. Τι καρναβάλια πληρώνουμε ….

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Τότε έλεγε <>. Σήμερα όμως τι λέει;; Δεν λέει, διότι περνάει ΄΄βύσσινο΄΄ στις Βρυξέλλες,πουλόντας …πολιτική αρλούμπας. Τι καρναβάλια πληρώνουμε ….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *