black hat seo και white hat seo

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για black hat seo και white hat seo. Τόσο το black hat seo όσο και το white hat seo χρησιμοποιούνται στην προώθηση ιστοσελίδων. Η προώθηση ιστοσελίδων δεν είναι απλή υπόθεση, και το κυριότερο, δεν μπορεί να μπει σε καλούπι με τυποποιημένες τεχνικές. Όσοι θέλουν να κάνουν σωστά την προώθηση της ιστοσελίδας τους πρέπει να είναι εφευρετικοί και να ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους …

Το SEO είναι η διαδικασία με την οποία προσπαθούμε να αυξήσουμε τόσο σ την ποσότητα όσο και την ποιότητα της κίνησης προς την ιστοσελίδα μας. Όσο ψηλότερα εμφανίζεται μια ιστοσελίδα στην κατάταξη του google τόσο μεγαλύτερη και καλύτερη θα είναι αυτή η κίνηση. Το google έχει ιδιαίτερα προηγμένους αλγόριθμους για να καθορίζει την κατάταξη των αποτελεσμάτων. Όμως αυτοί οι αλγόριθμοι δεν δίνονται στη δημοσιότητα. Παραμένουν μυστικό της google. Όσοι ασχολούνται με το SEO κάνουν υποθέσεις και εκτιμήσεις πάνω σε αυτούς τους αλγορίθμους. Αντί για τους αλγόριθμους όμως η google δίνει στη δημοσιότητα υποδείξεις και οδηγίες.

τεχνικές black hat seo και white hat seo

Για να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την ιστοσελίδα μας στις πρώτες θέσεις του google έχουν αναπτυχθεί κάποιες τεχνικές SEO.
Οι τεχνικές seo μπορούν να χωριστούν σε δυο μεγάλες ομάδες: η πρώτη ομάδα ονομάζεται white hat seo και η δεύτερη ομάδα ονομάζεται black hat seo. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τις τεχνικές που συνιστώνται από τις μηχανές αναζήτησης ως καλές. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τις τεχνικές που οι μηχανές αναζήτησης προτείνουν ότι πρέπει να τις αποφεύγουμε. Η εφαρμογή τεχνικών white hat seo θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταθερή άνοδο μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Αντίθετα η εφαρμογή τεχνικών black hat seo θα έχει ως συνέπεια να τιμωρηθεί η ιστοσελίδα μας. Αυτή η τιμωρία μπορεί να είναι προσωρινή υποβάθμιση στην κατάταξη του google, αλλά μπορεί να γίνει και οριστική παντοτινή υποβάθμιση στην κατάταξη.
Όταν ακολουθούμε τις υποδείξεις των μηχανών αναζήτησης τότε κάνουμε white hat seo. Όταν δεν ακολουθούμε τις υποδείξεις των μηχανών αναζήτησης τότε κάνουμε black hat seo.
Σε γενικές γραμμές η ουσία στις white hat seo τεχνικές είναι να γράφουμε περιεχόμενο για τους χρήστες και όχι για τις μηχανές αναζήτησης. Να έχουμε στο μυαλό μας το χρήστη. Να φροντίζουμε να είναι ικανοποιημένος ο χρήστης. Να φροντίζουμε να γράφουμε καλό περιεχόμενο το οποίο να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα των χρηστών.
Ως παραδείγματα white hat seo τεχνικής μπορούμε να αναφέρουμε τη συγγραφή ποιοτικού περιεχομένου, την ανάλυση των φράσων κλειδιών και το link building.
Από την άλλη η ουσία στις white hat seo τεχνικές είναι ότι προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τις μηχανές αναζήτησης γράφοντας περιεχόμενο που να ικανοποιεί τις δικές τους απαιτήσεις και όχι τις απαιτήσεις των χρηστών. Ένας άλλος ορισμός για το white hat seo τεχνικές είναι όταν εφαρμόζουμε τεχνικές με τις οποίες το περιεχόμενο που οι μηχανές αναζήτησης καταγράφουν και ταξινομούν να είναι διαφορετικό από αυτό που βλέπουν οι χρήστες.
Ως παράδειγμα black hat seo τεχνικής μπορούμε να αναφέρουμε την περίπτωση που μια ιστοσελίδα περιέχει κείμενο στο χρώμα του φόντου, το οποίο συνεπώς είναι αόρατο από το χρήστη. Ή την περίπτωση που έχουμε κρυφό κείμενο (hidden). Ή την περίπτωση που το κείμενο βρίσκεται σε ένα αόρατο div. Ή την περίπτωση που το κείμενο βρίσκεται τοποθετημένο εκτός οθόνης. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο χρήστης θα βλέπει άλλο αποτέλεσμα από αυτό που βλέπουν οι μηχανές αναζήτησης.
Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε για την κατασκευή e-shop. Στην κατασκευή e-shop έχουμε καταχώρηση πάρα πολλών προϊόντων. Και όλα τα προϊόντα που καταχωρούμε κατά την κατασκευή e-shop θέλουμε να βγαίνουν στην πρώτη σελίδα, και βιαζόμαστε να κάνουμε την προώθηση της ιστοσελίδας με το eshop. Και εδώ είναι η παγίδα που κρύβεται όταν κάνουμε κατασκευή e-shop : πρέπει να εφαρμόσουμε μόνο τεχνικές back hat seo, και να μην πέσουμε στην παγίδα να εφαρμόσουμε τεχνικές white hat seo.

Πηγή: infopolis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *