Συκοφαντική δυσφήμισή μας από ανάρτηση στο Blog σας. .

Προς Τους διαχειριστές του Blog ksipnistere

Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος Τμήματος ΛεμφοΥπερπλαστικών Νόσων ΕΑΕ Συντονιστής Διευθυντής, Αιματολογική Κλινική Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου

Κύριοι

Αναρτήσατε στο Blog σας την 20η Σεπτεμβρίου, στις 10.22 μμ, κείμενο με τίτλο «Σκάνδαλα με τη δημόσια φύλαξη βλαστοκυττάρων» και το οποίο υπογράφει ανώνυμη «αναγνώστρια». Το κείμενο, το οποίο περιήλθε σήμερα στην αντίληψή μου, είναι άκρως δυσφημιστικό για μένα και τους συνεργάτες μου. Όλοι οι ισχυρισμοί του είναι σκοπίμως ψευδείς και συκοφαντικοί. Επιπλέον θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και το……
δημόσιο συμφέρον.

Από το 2005, πρώτος έθεσα δημοσίως το θέμα της αντιδεοντολογικής λειτουργίας των ιδιωτικών τραπεζών «βλαστοκυττάρων» και ζήτησα από την Πολιτεία τη δημιουργία Δημόσιων Τραπεζών Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος (ΟΠΑ). Η δραστηριότητά μου αυτή αναπτύχθηκε στα πλαίσια των οργάνων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ), της οποίας διετέλεσα πρόεδρος τη διετία 2006-2008. Η ΕΑΕ συνεχίζει την προσπάθεια αυτή, όπως και πολλοί άλλοι φορείς. Οι πολίτες ενημερώθηκαν και συνεχίζουν να ενημερώνονται για τη χρησιμότητα και τις ενδείξεις χρησιμοποίησης του ΟΠΑ και δεν εξαπατώνται εύκολα από την παραπληροφόρηση ιδιωτικών Τραπεζών.

Ως ιατρός, που διενεργεί μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων, γνωρίζω από πολλών ετών ότι μερικές δεκάδες συνάνθρωποί μας θα είχαν σωθεί, αν εύρισκαν συμβατό αιμοποιητικό μόσχευμα και υποβάλλονταν εγκαίρως σε μεταμόσχευση. Το 30% των ασθενών που πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων βρίσκει συμβατό δότη από μέλη της οικογένειάς του (αδέλφια), ένα άλλο 40% βρίσκει συμβατό μόσχευμα από ξένους εθελοντές δότες και το υπόλοιπο 30% δεν βρίσκει και χάνει την ευκαιρία για επιβίωση. Αυτήν την ανάγκη της κάλυψης και του 30% που δεν βρίσκει συμβατό δότη έρχονται να καλύψουν οι Δημόσιες Τράπεζες ΟΠΑ (Βλαστοκυττάρων).

Μια τέτοια Τράπεζα, τη μοναδική στο ΕΣΥ, δημιουργήσαμε με κόπους και εμπόδια στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου». Αυτό ενόχλησε ορισμένες ιδιωτικές τράπεζες για προφανείς λόγους. Οι μεγάλες επιστημονικές εταιρείες του χώρου λένε ότι η ιδιωτική κατάθεση δεν έχει επιστημονική βάση. Ως μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων εισηγήθηκα σ’ αυτό τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας Τραπεζών ΟΠΑ. Η εισήγησή μου βασίσθηκε στις θέσεις της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής του οργανισμού. Το ΔΣ υιοθέτησε την εισήγηση και ως απόφαση στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας για να αποφασίσει τα δέοντα. Εν τω μεταξύ συμπατριώτες μας εξακολουθούν να πεθαίνουν, επειδή δεν υπάρχει επαρκές απόθεμα μοσχευμάτων στις δύο δημόσιες τράπεζες της χώρας μας. Τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιωτικών τραπεζών που θίγονται από την ανάπτυξη των δημοσίων τραπεζών είναι τεράστια. Μπορείτε εύκολα να αντλήσετε πληροφορίες από τον ιστότοπο της ΕΑΕ, του ΕΟΜ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και πολλών άλλων οργανισμών, της Επιτροπής Βιοηθικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης.

Επειδή το εν λόγω δημοσίευμα είναι άκρως δυσφημιστικό για μένα και τους συνεργάτες μου, επειδή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και επειδή παραπληροφορώντας το κοινό συμβάλλει στην εξακολούθηση του άδικου θανάτου δεκάδων ελλήνων ασθενών κατ’ έτος, ζητώ την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου κειμένου.

Αιτούμαι, επίσης, άμεση επανόρθωση με κατηγορηματική από μέρους σας καταδίκη του δυσφημιστικού, παραπλανητικού και επικίνδυνου για το αγαθό της δημόσιας υγείας περιεχομένου της επίμαχης ανάρτησης.

Επειδή το blog σας είναι ενημερωτικό και δεν αποτελεί προσωπικό ημερολόγιο, σας καθιστώ άμεσα υπεύθυνους για το περιεχόμενο της άκρως δυσφημιστικής αυτής ανάρτησης, την οποία επιτρέψατε και συνεπώς αποδεχτήκατε, η οποία προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψη τη δική μου και των συνεργατών μου και με προδήλως ψευδείς αναφορές σκοπίμως και με ιδιοτελή κίνητρα παραπληροφορεί ουσιωδώς το κοινό για ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα δημόσιας υγείας.

Για κάθε καθυστέρηση απόσυρσης της συκοφαντικής και παραπλανητικής αυτής ανάρτησης είστε υπεύθυνοι βάσει της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και θα κινηθώ άμεσα νομικά εναντίον σας.

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου,

Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος

Πρόεδρος Τμήματος ΛεμφοΥπερπλαστικών Νόσων ΕΑΕ
Μέλος ΔΣ ΕΟΜ
Συντονιστής Διευθυντής, Αιματολογική Κλινική
Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου
Θεσσαλονίκη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

17 Comments

  1. Ανώνυμος

    Του ότι μας δόθηκε ένα blog να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψη μας, δεν σημένει ότι μπορούμε να κατακρεουργούμε όποιον θέλουμε, χωρίς την παραμικρή αναστολή.

    Επιτέλους, αυτά πρέπει να καταλάβετε ότι δίνουν αφορμές σε ορισμένους κύκλους, να κλείνουν τέτοια σημεία ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

    Εαν κάποιος έχει να πεί κάτι ας το πεί, εάν θέλει απλά να βρίζει, στο γήπεδο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  2. panais

    Βλέπω οι συκοφάντες όλο και πληθαίνουν!Ανώνυμα ανθρωπάκια αντιμετωπίστε μας με την επωνυμία σας άν σας βαστά!Εγώ είμαι ο Παναής και με ξέρει ο κόσμος όλος!Εσείς όπως και οι κάθε εσείς ανώνυμοι ένα πρόσωπο έχετε της Δειλίας,υποκρισίας,ανασφαλείας,κακίας,συμφεροντολογίας,ανυπαρξίας,δουλείας,…κ.α.πολλά επίθετα!Για να εχουν σοβαρή αντιμετώπιση τα σχόλια των ανωνύμων οφείλουν να βάζουν το όνομά τους το πραγματικό τουλάχιστον…γνωστό ανα το παγκόσμιο κομπλεξικοί άνθρωποι οι ανώνυμοι δεν είναι υπαρκτοί άνθρωποι!Αυτός που είναι άνθρωπος με όλην την σημασία της λέξης εκφράζει το σχόλιο του με το όνομά του…αλιώς να τα βράσουμε τα απρόσωπα μυνήματα!Ο γιατρός δεν με απασχολοί με απασχουλούν οι υποκριτές(μαζί μέσα και εγώ)που θέλουν να βγάλουν την τσιμπιδούλα απο το μάτι του άλλου και ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ,δηλαδή δεν βλέπουμε απο το μπάζομα και θέλουμε να καθαρήσουμε τα λάθοι των άλλων εμείς οι αλάνθαστοι,εμείς που έχουμε το δοκάρι στο μάτι και μας το λένε καμιά φορά αλλά το αμφιβάλουμε…υποστηρίζω κάποιες εξαιρέσεις στην ανωνυμία σε μείζωνα θέματα…τώρα ο υποάνθρωπος που θέλει να βγάλει άλυτα στην φόρα,προβληματίζουμε εάν κατα πόσον η ζωή του είναι αγία,ηθική,τέλεια και φοβερίζει γιατρούς…θα τον παραδεχόμουνα όμως αν τα έλεγε με το όνομά του και όχι να μας λέτε θα πληρώσει το blog για τις βλακείες μας διότι 2 τινά συμβαίνουν ή είμαι πραγματικός βλάκας και γράφω συνέχεια βλακείες ή δεν είμαι βλάκας και ξέρω απόλυτα τι γράφω διότι εξάλλου εκτίθεμε με το όνομα και το είθετο στο ημέηλ μου!Εγώ θέλω να πιστεύω ότι σαν βλάκας που είμαι γράφω συνέχεια βλακείες….γιαυτό λοιπόν μην δίνετε σημασία στα βλακώδει σχόλια μου!Τώρα η Υπατία είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση που συμπαθώ,αλλά εκφράζει τόσο μίσος και οργή κατά της Εκκλησίας που οφείλω να την επιπλήξω με αποτέλεσμα να αλληλοβριζόμαστε,αυτή όμως η κατάσταση είναι φυσιολογική διότι πάρτε παράδειγμα τις σχέσεις μας με τις συζήγους μας…απλά προτρέπω τους αναγνώστες να μήν δείνουν σημασία στα άθλια και βδελυρά σχόλια της,εκείνην σαν άνθρωπο την αγαπάω αν και δεν την γνωρίζω(την γνωρίζω απο τον γραπτό της λόγο όμως)τα σχόλια της τα θεωρώ βλάσφημα και άκρως διαβωλικά…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕΡΕ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΝΑΙ
    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ;
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 10:42 Ο ΠΑΝΑΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΨΟΥΛΗΣ
    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ
    ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΠΩΣ ΕΒΡΙΖΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΠΑΝΑΗΣ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ
    ΧΩΡΙΣ Η ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕ…. ΚΩΣΤΑΣ.Ε

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ.ΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    10.42 ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ..ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ …ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΡΥΒΙΕΣ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΨΟΥΛΟΠΑΝΑΗΔΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    κανενας δεν σε αναγκαζει να κανεις φυλαξη
    δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο ντορος
    οσο για σενα 9.40 τι παιζεται και δεν το πηραμε χαμπαρι? ορεξη ειχαν του καθενος τον πλακουντα να τον κανουν πειραματα εαν αυτο θες να πεις, αν εχεις κατι να πεις πεστω (με αποδειξεις)αλλιως θα εισαι αλλος ενας συκοφαντης

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΑΧΙΛΛΑΚΟ! ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ;;; ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;;; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ;;; ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ! ΑΠΟ 1500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΖΗΤΑΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΥΤΑΡΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΣΑΣ;;;; ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΩ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΟΥ.. ΘΑ ΣΕ ΞΕΤΙΝΑΞΩ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. ΑΛΗΤΕΣ!!!! ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΕΙΣ….

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΟΙ …ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ … ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ….. ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ….

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΒΑΤΡΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΗ ΠΕΣ ΤΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΕΣ ΤΑ@@@

    Reply
  11. panais

    Εδώ ο πασίγνωστος πλέον συκοφάντης κληρικός και βωμολόχος της ΠτολεμαΪδας π.Βατραχάχης Κουάξ κουάξ007,ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΑΓΙΟΥΣ της Στρατευμένης και Θριαμβέυουσας Εκκλησίας Αγίας Ορθοδοξίας και εσείς κυριε Αχιλλέα μου ψάχνετε ψύλους στα άχυρα απο Ανώνυμους και ανύπαρκτους ανθρώπους που σας συκοφαντούν;Για να έχει υπόσταση η συκοφαντία θέλει πρόσωπα όταν κρύβετε και εκφράζει απόψεις ό άλλος δεν είναι συκοφαντία αλλά ΜΑΚΑΚΙΑ του εγκεφάλου,σαν γιατρός έπρεπε να το ξέρατε…το BLOG δεν φταίει για τις διαθέσεις του κάθε υποανθρώπου που αναρτά!!!ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *