Επίταξη, στρατός ή ιδιώτες στην αποκομιδή;

Δεν γνωρίζουν τίποτα ακόμη για τις δηλώσεις Κουκουλόπουλου και τις κινήσεις του υπουργείου στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιοι για την καθαριότητα.
Το SPNews επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αθανάσιο Παππά, τον πρόεδρο του συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Ζουρνά και εργαζομένους στην….
καθαριότητα.
Του Δημήτρη Συρμάτση
Κανένας δεν γνώριζε τις κινήσεις και προθέσεις του υπουργείου για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και περισσότερο τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου.
Τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Παππάς, τόσο ο πρόεδρος του ΟΤΑ κ. Ζουρνάς όσο και εργαζόμενοι δεν είχαν λάβει γνώση των δηλώσεων του υφυπουργού.
Όπως μας διαμήνυσε ο κ. Ζουρνάς το πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο τεράστιο όπως στην Αθήνα, καθώς στην πόλη μας, υπάρχει αποκομιδή από τους μεγάλους δρόμους. Η πόλη αυτή τη στιγμή, κατά τον κ. Ζουρνά έχει περίπου 2000 τόνους σκουπίδια στους δρόμους ενώ με τόσες μέρες απεργία εκτιμά ότι θα είχε 15000 τόνους.
Παράλληλα, η εκτίμηση του κ. Ζουρνά είναι ότι μάλλον πάμε σε επίταξη των εργαζομένων, άποψη που συμμερίζονται και αρκετοί εργαζόμενοι. Αλλιώς δεν θα μπορεί να ανοίξει ο ΧΥΤΑ για την εναπόθεση των σκουπιδιών.
Αν δοθεί σε ιδιώτες η αποκομιδή αυτή τη στιγμή, δεν θα έχουν που να εναποθέσουν τα σκουπίδια, ενώ αν επιταχθούν οι εργαζόμενοι και χρησιμοποιηθεί ο στρατός, τότε θα είναι ένα μέτρο πίεσης εκτιμούν οι εργαζόμενοι. Οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και θα σκληρύνουν τον αγώνα τους, όπως μας διαμήνυσαν.
Είμαστε όλοι εν αναμονή των κινήσεων του υπουργείου…

http://spnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *