Ιταλός ομοφυλόφιλος μαθητής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο σχολείο

Δεκαεξάχρονος ομοφυλόφιλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο του σχολείου του σε νότια περιοχή της Ρώμης…
Για καλή του τύχη στο σημείο στο οποίο κατέληξε το άλμα στο κενό ήταν παρκαρισμένο ένα μικρό όχημα 50 κυβικών εκατοστών με κάλυμμα από σκληρό πλαστικό, το οποίο του έσωσε τη ζωή…

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα και στα δυο πόδια, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Σε μήνυμά του στο Facebook, λίγα λεπτά πριν ανοίξει το παράθυρο του σχολείου του και αποπειραθεί να δώσει τέλος στην ζωή του, ο Ιταλός έφηβος έγραψε: «Μαμά, σου ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν αντέχω άλλο. Αισθάνομαι ένα τρομερό βάρος καθημερινά. Συγχώρεσέ με».

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του αγοριού οφείλεται κατά τα φαινόμενα σε χλευασμούς συμμαθητών του και τη στάση του πατέρα του, που αρνείτο να αποδεχθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Πριν λίγους μήνες ένας άλλος έφηβος είχε αυτοκτονήσει στην ίδια περιοχή της Ρώμης, διότι οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν εξαιτίας της σεξουαλικής του ταυτότητας.

«Ζούμε μία πραγματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» δήλωνε το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτική εκπομπή η Πάολα Κόντσια, πρώην βουλευτής της κεντροαριστεράς και από τα κύρια στελέχη του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

«Χρειάζεται άμεσα η ψήφιση ενός νόμου κατά της ομοφοβίας και η νομική αναγνώριση παράλληλα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν» επισήμανε.

Ο 16χρονος μιλώντας με την μητέρα του είπε, ότι «κατάλαβε ότι δεν πρέπει να θυσιάσει τη ζωή του εξαιτίας κανενός» και «θέλει να γυρίσει στο σχολείο το γρηγορότερο δυνατόν με δύναμη και αυτοπεποίθηση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *