Ψηλά στην Ευρώπη

Στις παγωμένες εξέδρες στο Καραϊσκάκη, το κρύο σε βασάνιζε μα οι χτύποι της καρδιάς ήταν πιο δυνατοί από την προσμονή και τη λαχτάρα… Χιλιάδες κόσμου περίμεναν τη νίκη ….
και μαζί την πρόκριση του Ολυμπιακού στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Δεν είναι και λίγο πράγμα, να αφήνεις έξω την Μπενφίκα μια ιστορική ομάδα με Ευρωπαϊκούς τίτλους και να περνάς εσύ στους καλύτερους. Δεν είναι και λίγο πράγμα, μια ελληνική ομάδα σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση να σηκώνει ψηλά το κεφάλι, να βλέπει μακριά και να πετυχαίνει τον στόχο!

Δεν είναι και λίγο πράγμα σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που πολλοί το χαρακτηρίζουν αναξιόπιστο και καθόλου ανταγωνιστικό, ο Ολυμπιακός να βγαίνει στην Ευρώπη και να μιλούν όλοι γι αυτό.

Ασφαλώς πολλοί θα πείτε μα ο Ολυμπιακός φέτος ήταν πολύ τυχερός! Ναι ήταν! Ποιός είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι και τύχη; Και ο φετινός Ολυμπιακός εκτός από τύχη είχε και έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα ( γιατί μια ομάδα ξεκινά πάντα από το νο 1), αλλά και έναν απίστευτο Μήτρογλου, που δικαίως πανηγυρίζει κρατώντας εικονικά ένα αυτόματο όπλο, αφού ο άνθρωπος δεν βάζει απλά γκολ, αλλά «εκτελεί» τον αντίπαλο.

Ωστόσο, αν δούμε πιο προσεκτικά τον αγώνα Ολυμπιακού-Αντερλεχτ θα διαπιστώσουμε ότι το παιχνίδι ήταν θρίλερ. Κι αυτό γιατί ούτε ο προπονητής αλλά ούτε και οι παίκτες είχαν καθαρό μυαλό στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κινδυνεύσει να χαθεί μέσα από τα χέρια των «ερυθρολεύκων». Η τύχη πάντως και πάλι ήταν στο πλευρό του «Θρύλου» παρά την κακή διαχείριση στον αγωνιστικό χώρο!

Κάπως έτσι, γιατί τα πράγματα είναι απλά στη ζωή, παρακολουθούν οι Έλληνες πολίτες πάλι τον τελευταίο καιρό το υπάρχον πολιτικό σύστημα να διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Πάλι όλα αρχίζουν να κρέμονται σε μια κλωστή… Πάλι διλήμματα κάνουν την εμφάνιση τους στον ορίζοντα…πάλι σενάρια για ευρώ και δραχμή… Ο Αστέρας μόλις πουλήθηκε με το αστρονομικό ποσό των… 400 εκατομμυρίων ευρώ!!! Αλήθεια γιατί δεν τον κρατάγαμε να τον κάνουμε καλύτερο τότε;

Άραγε αξίζει τέτοια τύχη στην Ελλάδα; Ποιός πολιτικός θα πει την αλήθεια χωρίς να υπολογίζει το κόστος; Ποιός θα δώσει το όραμα στον λαό; Υπάρχει απάντηση, πότε θα τελειώσει η κρίση;

Από τον Πρόδρομο Α.Παπαηλιόπουλο
www.zeronews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *