ΝΔ: Πώς κατάντησε ένα “μικρομεσαίο” υπό διάσπαση κόμμα – Προς επιστροφή του Δ.Αβραμόπουλου

Το δρόμο της επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας φαίνεται ότι παίρνει ο Έλληνας επίτροπος εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, Δ.Αβραμόπουλος.

Έγκυρες πηγές από το περιβάλλον του πρώην
υπουργού Εθνικής Άμυνας απαντώντας στο ερώτημα των προθέσεών του, ανέφεραν στο defencenet.gr ότι “Δεν είναι ζήτημα τι θέλει ο Δ.Αβραμόπουλος. Ζήτημα είναι τι θέλει και τι χρειάζεται η παράταξη και η χώρα”.

Σε διαδικτυακή δημοσκόπηση για το διάδοχο του Α.Σαμαρά στο πολιτικό blog fimotro, 8.587 διαφορετικοί χρήστες ανέδειξαν ότι ο Δ.Αβραμόπουλος ήρθε πρώτος με μεγάλη διαφορά ((24,9% – 2078 ψήφοι), δεύτερος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (16,9% – 1412 ψήφοι) και η Ντόρα Μπακογιάννη μόλις τρίτη με 16,3% και 1359 ψήφους.

Εντυπωσιακό επίσης το πολύ υψηλό ποσοστό που πήρε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Π.Μπαλτάκος: 9,08%  και 957 ψήφοι, ενώ δεν έχει την προβολή άλλων στελεχών της ΝΔ, δεν είναι κομματικό στέλεχος με τη στενή έννοια του όρου, δεν έχει ο ίδιος εκφράσει το ενδιαφέρον του για την αρχηγία της ΝΔ και επιπλέον δεν είναι κοινοβουλευτικός!

Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι η “καθαρή” και έντιμη πολιτική γραμμή του Π.Μπαλτάκου στο δεξιό χώρο της ΝΔ, είτε συμφωνεί κάποιος μαζί του είτε διαφωνεί, έχει εκτιμηθεί από τους ψηφοφόρους τους κόμματος και γενικότερα της παράταξης. Και θα αποτελέσει σημαντικό “χαρτί” όποιος από τους διεκδικητές της ηγεσίας της παράταξης καταφέρει να τον έχει κοντά του.

Το βέβαιο είναι ότι μετά και τη χθεσινή δημοσκόπηση που καταγράφει την κατάρρευση του ποσοστού της “σαμαρικής” ΝΔ και τη μονοκρατορία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως μετά την πιθανή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και δανειστών (όσο και να απέχει η συμφωνία αυτή από τα όσα προεκλογικά επαγγελόταν ο ΣΥΡΙΖΑ) στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και διάσπαση του κόμματος, αν ο Α.Σαμαράς αρνηθεί να αποχωρήσει.

Σε αυτή την περίπωση ο Δ.Αβραμόπουλος θα αναμένει.

Δεν πρόκειται να ηγηθεί “ενός τμήματος της ΝΔ. Θέλει να ηγηθεί ολόκληρης της παράταξης. Αν ο Α.Σαμαράς δεν αντιληφθεί ότι υπό την ηγεσία του υπάρχει σοβαρό ενδεχόµενο η ελληνική κεντροδεξιά να ακολουθήσει το δρόµο χωρίς επιστροφή, στον οποίο µπήκε µετά τις εκλογές του 2012 το ΠΑΣΟΚ, ο Δ.Αβραμόπουλος δεν θα παίξει το ρόλο του Γ.Παπανδρέου για να ηγηθεί ενός τμήματος. Θέλει το “όλον” της ΝΔ.

Ήδη όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι σε περίπτωση εθνικών εκλογών, η ΝΔ θα πέσει κάτω από το 20%. Και αυτό θα είναι το οριστικό τέλος για το κόμμα που ίδρυσε ο Κ.Καραμανλής το 1974.

Ποια η θέση του ανιψιού του και πρώην πρωθυπουργού; Ο Α.Σαμαράς πρέπει άμεσα να δρομολογήσει τις διαδικασίες συνεδρίου και εσωκομματικών εκλογών προκειμένου να αποδοθεί μια αναβαπτισμένη πολιτική ηγεσία.

Αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι ο Α.Σαμαράς δεν πρόκειται να “παραδώσει” το κόμμα. Θα το πάρει μαζί του στην άβυσσο της πολιτικής ανυπαρξίας…

πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *