Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό

Ακόμα αναρωτιέστε ποιές ”οντότητες” αγοράζουν μανιωδώς ελληνικό χρέος και που αποσκοπούν;;;

Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.
Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι του…
Οδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.

Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η είσοδος funds που ελέγχει ο Σόρος στην Ελληνική αγορά για εξαγορές φιλέτων που πρόκειται να εκποιηθούν, αλλά και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, με εξαγορές μέσω του Χρηματιστήριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ Κυριακόπουλου και Μυτιληναίου για επενδύσεις στον τομέα του αλουμινίου.

Ιδιαίτερο ρόλο στη συνάντηση φαίνεται ότι διαδραμάτισε ο Στέλιος Ζαβός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε καλέσει τον Σόρος στην Αθηναϊκή Λέσχη για διάλεξη στα τέλη του 2009, αλλά και ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου στη Βασιλίσσης Σοφίας 39, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων εκείνη τη χρονιά, λίγους μήνες αφούτου είχε αναλάβει πρωθυπουργός.

Ο Ζαβός, συχνός συνδαιτυμόνας του Τζόζεφ Στίγκλιτζ, φίλου επίσης του Πρωθυπουργού, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου- όλοι αναρωτιόμασταν γιατί…

Είναι διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners, επενδυτικής εταιρείας που αναπτύσσει οικιστικά συγκροτήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και, παράλληλα, έχει την ιδιότητα του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece.

Η ιδιότητά του ως διευθύνοντος συμβούλου, ίσως δίνει απαντήσεις και για ένα τομέα των επιχειρηματικών σχεδίων που καταστρώθηκαν στο δείπνο με τον Σόρος.

Φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη και τη συνάντηση του Σόρος με το Γ. Παπανδρέου, ενώ στο ΔΣ της Zeus Capital Partners συμμετέχουν οι κ. Ν. Τσακος, Π. Παππάς και οι εφοπλιστές Ε. Βιδάλης και Κ. Πετρόπουλος.

http://logioshermes.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    ● ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΩΝ ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΙΝ – ΣΙΩΝ – ΤΖΕΝΤΑΪ – ΙΟΥΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ, ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΣ ΤΑ ΟΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ. ΕΑΝ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΔΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙ 11.600 ΕΤΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΓΗ._

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Από την:

    Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ.
    ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΟΦΙΑ ΑΡΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΕΝΟΤΗΣ.

    Συμβάλετε με την ενεργή συμμετοχη σας και την γνώση σας, στην συγκρότηση του πλανητικού δικτύου Κοινοτήτων και Εκκλησιών του Δήμου και τις Απολλώνιας Αδελφότητας Ελλήνων.

    Οι ιστότοποι μας:: http://planitiko-diktyo-ellinwn.ning.com
    Οι ιστότοποι μας:: http://diktyoellinwn.wordpress.com
    Οι ιστότοποι μας:: http://diktyoellinwn.freeforums.org/index.php

    Δόξα τιμή και ευλάβεια στο Απολλώνιο Ιάσων Ιησού Χριστό, τον Έλλην , υιό του θεού του φωτός ΖΗΝΑ (ΖΕYΣ) και στην Ελληνίδα μητέρα του Μαρία Δημητωρ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ. ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ…..

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ… ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.. 6000 ΘΑ ΤΑ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ. ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *