Δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας


* Πανικόβλητη η κυβέρνηση και όλοι οι βουλευτές
* Δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας
* Τελευταίο θύμα της «αγάπης» των πολιτών ο κύριος Βουλγαράκης, που δοκίμασε «γιαούρτι από τον τόπο του»
* Πιέσεις για να ψηφισθούν τα μέτρα

Τον κίνδυνο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών εάν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την ανάταξη των δημοσίων οικονομικών, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Εάν υπάρξουν παραλείψεις στο πρόγραμμα λιτότητας που αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι καταβολές θα σταματήσουν. Και τότε, η στάση πληρωμών θα απειλήσει και πάλι την Αθήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, στέλεχος του Οίκου Moody’s σημειώνει στο Reuters ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δε…

… σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι το «κλειδί» είναι εάν η χώρα μπορεί να προσαρμοστεί και να εκπληρώσει τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής,΄οπως αυτοί έχουν συμφωνηθεί.
Στην ιστοσελίδα της η γερμανική «Bild», επικαλούμενη στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί μέχρι το τέλος του 2012 μέχρι και 150 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, η Ελλάδα θα επιδιώξει να βρει τα 40 δισεκατομμύρια από την αγορά αλλά εάν δεν τα καταφέρει, θα πρέπει να βοηθήσουν οι χώρες της Ευρωζώνης.

Ήδη από τη στιγμή της εισόδου των αδιόριστων εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα παρόμοιων περιστατικών, ικανών να δημιουργήσουν όχι απλά ένα κλίμα ανασφάλειας, αλλά ένα σαφές κλίμα σοβαρού κινδύνου για όσους μετέχουν της σημερινής κυβέρνησης Τσολάκογλου (Γεωργίου Παπανδρέου), αλλά και για όσους υπηρέτησαν σε υπουργικές ή άλλες κρίσιμες θέσεις την τελευταία 30ετία… Σε συζητήσεις βουλευτών ακούγεται το «δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα» και «δεν πρόκειται να ξεμπλέξουμε εύκολα», εννοώντας την ίδια τους την ακεραιότητα και όχι την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το τελευταίο περιστατικό που έγινε γνωστό (σύμφωνα με μη διασταυρωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες) αναφέρει γιαούρτωμα του κυρίου Βουλγαράκη, που συνέβη στο Κολωνάκι, ο οποίος αφού δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από θαμώνες καφετέριας, τους απάντησε «χοντρά» και δέχτηκε το «φιλοδώρημα» γιαουρτιού ως παράσημο της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Άγνωστο είναι εάν θα του επιτραπεί να το έχει επάνω του (αφού έχει απαγορευτεί ήδη στους στρατιωτικούς να φέρουν τα δικά τους και ως γνωστός ο κύριος Βουλγαράκης είναι «ΟΥΚάς», μην γελάτε γιατί την «αράχνη» την πέρναγε σπρωχτός από τους υπόλοιπους…). Εν τω μεταξύ η αυστηρή φύλαξη του κυρίου Αλογοσκούφη συνεχίζεται, αφού θεωρείται «μέρος του προβλήματος» που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ…

Οι συζητήσεις πλέον των πολιτών γίνονται σαφείς, αφού το αδιέξοδο ΔΝΤ αρχίζει και γίνεται απολύτως καταληπτό. Πώς είναι δυνατόν μία χώρα που παράγει 50, να ξεπληρώνει 80 και ταυτόχρονα να μειώνει τα εισοδήματά της, αφού φροντίζει να κλείσει την εσωτερική αγορά με «τσουνάμι» φόρων; Πώς είναι δυνατόν, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση που θα κρατήσει σταθερά τα έσοδά της, να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή των μελλοντικών υποχρεώσεών της, που θα είναι ακόμη μεγαλύτερες, λόγω μεγαλύτερου επιτοκίου (βλέπετε ΔΝΤ και Ε.Ε. φροντίζουν να μας τοκίζουν με 5% και άρα περισσότερο από παλαιότερους δανεισμούς που άγγιζαν το όριο του 2,7%). Τι θα γίνει στο τέλος; Απολύτως τίποτε, αφού εάν ξεχρεώσουμε τα 300 δισ. ευρώ (πώς άραγε θα γίνει αυτό;) θα βρεθούμε χρεωμένοι με άλλα τόσα περίπου, με μεγαλύτερο επιτόκιο και έναν λαό ήδη εξαθλιωμένο… και κυρίως, πεινασμένο.

Τι μέλλει γεννέσθαι; Αναρωτιούνται σήμερα οι πολίτες. Εάν δεν επιστραφούν τα κλεμμένα, εάν δεν γίνουν δημεύσεις περιουσιών και εάν δεν μπούνε αρκετοί φυλακή, τότε θα υπάρξει μεγάλη οργή και διόλου απίθανο (αναφέρουν πολλοί οργισμένοι πολίτες)… κρεμάλες!!! Ακραίες σκέψεις άραγε; Μακάρι να αποφευχθούν τέτοιες ενέργειες και ευχόμαστε όλοι να μην συμβούν ακρότητες. Αλλά η στάση αρκετών πρώην και νυν κυβερνητικών αξιωματούχων και βουλευτών, είναι πλέον του δέοντος προκλητική απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να πεινάσουν, πρέπει να μείνουν άνεργοι και πρέπει να χάσουν τα σπίτια τους για να μπορέσουν κάποιοι άλλοι να γλιτώσουν τις τράπεζές τους ή κάποιοι άλλοι να πίνουν ανέμελοι τα ποτά τους σε ειδυλλιακές παραλίες εντός και εκτός Ελλάδας…

Επιτέλους, πρέπει οι έλληνες να κατανοήσουν και να βροντοφωνάξουν «Όχι στο ΔΝΤ». Μας βύθισαν σε έναν μηχανισμό αφαίμαξης και κοινωνικού διαμελισμού, οι ίδιοι οι εταίροι μας. Και το ευρώ κινδυνεύει, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλους εταίρους που έχουν μεγαλύτερα ελλείμματα. «Όχι στο ΔΝΤ» λοιπόν. Αν είναι να πνιγούμε, θα πάρουμε πολλούς μαζί μας και δεν θα είναι καθόλου «αθώοι» αυτοί που θα μας ακολουθήσουν. Αν αλλάξουν γνώμη και θέλουν να μας δανείσουν χωρίς ΔΝΤ για να μην χρεοκοπήσουμε, θα δεχτούμε μόνο με επιτόκιο Γερμανίας. Αλλιώς το θεωρούμε τοκογλυφικό.
Δεν είμαστε όλοι κλέφτες και απατεώνες, όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν κάποιοι από την Ευρώπη αλλά και από την κυβέρνηση και τα λατρευτά της ΜΜΕ…
Και το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ μας κατευθύνεται στις ευρωπαϊκές οικονομίες, είτε σαν καταναλωτικά αγαθά είτε σαν δημόσιες προμήθειες και εξοπλισμοί, διατηρώντας θέσεις εργασίας για τους πολίτες τους. Εμείς θα τις χάσουμε.

Με ένα χρέος 300 δις ευρώ, αν κηρύξουμε στάση ή μας σώζουν ή καταρρέει το πιστωτικό σύστημα της Ευρώπης και το Ευρώ και βουλιάζουν και αυτοί.
Στη Γερμανία, λένε “In Gefahr und höchster Not bringt der Mittelweg den Tod”. «Σε περίπτωση κίνδυνου και μεγάλης ανάγκης, ο μεσαίος δρόμος φέρνει τον θάνατο».
Υπήρξαμε μάρτυρες της κινδυνολογικής εκστρατείας που είχαν εξαπολύσει Γιώργος Παπανδρέου (νέος Τσολάκογλου), Σημίτης, Μητσοτάκης, Αλαβάνος κατά του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Η Κύπρος θα καταστρεφόταν, θα έχανε ιστορική ευκαιρία, θα περιθωριοποιούταν – έλεγαν οι παραπάνω εκλεκτοί κύριοι. Έξι χρόνια μετά τίποτα απ’ αυτά δεν έχει συμβεί.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ως λαός, πως μάλλον οι άλλοι μας φαίνονται ψηλοί επειδή είμαστε γονατιστοί…

Και για να ευθυμήσουμε, μέσα από την λαϊκή θυμοσοφία, που πάντα εύστοχα περιγράφει περιστατικά της ελληνικής ζωής:
Η λακωνική και θυμοσοφική περιγραφικότητα του Ελληνικού λαού.‏ Παραθέτω λαϊκές παροιμίες οι οποίες θα σας είναι χρήσιμες για την αντίληψη και ερμηνεία του πολιτικού γίγνεσθαι.

Εδώ γαμούν αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη.
Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο.
Ο καθένας την πορδή του μοσχολίβανο την έχει.
Ο κουφός και ο κλανιάρης πάνε δίπλα στα νταούλια.
Οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές.
Οι γύφτοι τα μαλώματα τα ‘χουν για πανηγύρια.
Παιδιά, σκατά και σύννεφα δεν πιάνονται..
Πέρσι έχεσε, φέτος βρόμισε.
Πολύ κο-κο-κο και κανένα αβγό.
Τον κώλο βάζει o μάγειρας, σκατά θα μαγειρέψει.
Αναγνώστες

Υ.Γ.: Στιγμιότυπο από Βαλαωρίτου σήμερα το μεσημέρι. Ο Γ. Φλωρίδης πηγαίνει στο γραφείο του και σταματά για λίγο στο γνωστό καφέ για ένα “γεια” στον Κουναλάκη. “Πως τα βλέπεις;” τον ρωτάει ο μέγας Πετράν.
“Τι να δω”, απαντά ο Φλωρίδης. “Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν ξέρω πως θα ξεμπλέξουμε”…
Είναι χαρακτηριστικό για το πόσο αισιόδοξοι είναι στο ΠΑΣΟΚ ότι τα μέτρα της τρόικας θα αποδώσουν και θα γλιτώσουμε τη χρεοκοπία. Προσθέτω δε ότι ο Γ. Φλωρίδης είναι εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για την συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να ψηφισθούν τα μέτρα.
/www.blogger.com/post-create

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *