Με ρεύμα δανεικό από τον ΟΚΑΝΑ λειτουργεί το ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο

Πριν από 10 ημέρες το AgrinioNet.gr με δημοσίευση του “ Χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης το ΕΚΑΒ στο παλαιό νοσοκομείο” αναφέρονταν σε βλάβη στο παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου όπου στεγάζεται το ΕΚΑΒ…

Το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε από τους αρμοδίους αλλά εντάθηκε αφού δεν χρησιμοποιείται ούτε η γεννήτρια ώστε το ΕΚΑΒ να ηλεκτροδοτηθεί και να μπορεί να λειτουργεί.

Οι ηλεκτρολόγοι που εντόπισαν τη βλάβη δεν την αποκατάστησαν για γραφειοκρατικούς λόγους και το μόνο που έγινε ήταν να τραβήξουν μια γραμμή από το διπλανό λυόμενο που στεγάζεται ο ΟΚΑΝΑ. Αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ ηλεκτροδοτείται από τον ΟΚΑΝΑ με καλώδιο και μπαλαντέζα που είναι εκτεθειμένα στην ύπαιθρο.

Όλες αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τους αρμοδίους αλλά φαίνεται ότι έχουν πέσει σε ώτα μη ακουόντων…Οι ίδιοι μέσω του προέδρου τους Βαγγέλη Σιαφάκα τονίζουν ότι είναι πολύ επικίνδυνο και είναι θαύμα που μέχρι σήμερα δεν έχει βρέξει και η ένωση των καλωδίων που βρίσκεται έξω από το λυόμενο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ δεν έχει πάρει νερό.

Μιλώντας αποκλειστικά στο AgrinioNet.gr ο κ. Σιαφάκας αναφέρει “ τα πράγματα είναι πιο τραγικά. Πίσω μου, αναφέρει ο κ. Σιαφάκας, δείχνοντας το καλώδιο που δίνει ρεύμα στον πίνακα, μπορείτε να δείτε το καλώδιο με το οποίο παίρνουμε ρεύμα από τον ΟΚΑΝΑ. Η κατάσταση είναι εγκληματική γιατί εάν κάποιος συνάδελφος ακουμπήσει το χέρι του θα τον τινάξει το ρεύμα και θα έχουμε θύματα”.

Η κατάσταση αυτή στο λυόμενο επικρατεί χρόνια και όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ “κανείς δεν έκανε τίποτα”. Έχουν απευθυνθεί σε όλους τους παράγοντες του ΕΚΑΒ και τον πρόεδρο του νοσοκομείου αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν έγινε. “ Ζητήσαμε χώρο στο νέο νοσοκομείο δεν μας δόθηκε και βρισκόμαστε στο λυόμενο. Μετά από 2 μήνες μετακόμισης στο νέο νοσοκομείο το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί. Έγινε ζημιά στον ηλεκτρολογικό πίνακα την οποία δεν καλύπτει κανείς. Εάν πέσει το ρεύμα το ΕΚΑΒ δεν λειτουργεί. Υπάρχει η γεννήτρια αλλά και αυτή δεν λειτουργεί.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Το λυόμενο στο οποίο στεγάζονται είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η οροφή έχει τρυπήσει και βάζουν κουβάδες για να πιάνουν τα νερά της βροχής. Στο ταβάνι έχουν βάλει ταινία για να συγκρατεί όσο γίνεται το νερό. Το πάτωμα έχει τρυπήσει και σε δυο σημεία έχουν καρφώσει δυο σανίδες. Τα μυρμήγκια είναι μόνιμοι θαμώνες στο κτίριο και στην τουαλέτα που βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα δεν μπορούν να πάνε γιατί δεν υπάρχει…φως…

Πότε λοιπόν οι αρμόδιοι σκοπεύουν να σκύψουν πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι που αν μη τι άλλο προφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο και οι πολίτες τους έχουν άμεση ανάγκη;

AgrinioNet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *