Μαρκογιαννάκης: “Σκύλος που γαβγίζει η Κωνσταντοπούλου…”

Του Σταύρου Ζουλάκη

“Ευχαρίστησα όλους τους βουλευτές για τη συμμετοχή τους στην επιτροπή και την προσπάθεια της έρευνας που κάναμε, ακόμα και εκείνους οι οποίοι ήταν η ατία των εντάσεων που δημιουργούνταν, των ύβρεων των απειλών και των συκοφαντιών, διότι κατέστησαν τα κόμματά τους σοφότερα για τους ποιους πρέπει να χρησιμοποιούν σε τόσο σοβαρές επιτροπές”…
Μιλώντας αποκλειστικά στο BriefingNews o πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα όσα είχε πει γι’ αυτόν η κα Κωνσταντοπούλου, όταν ευθέως τον είχε κατηγορήσει για παράβαση καθήκοντος, υπόθαλψη εγκληματία, κατάχρηση εξουσίας.

“Θα ήθελα να της θυμίσω ότι η σχολή Ευελπίδων είναι παρακάτω, στο γραφείο 16, στο ισόγειο – στο γραφείο του εισαγγελλέα ποινικής διώξεως. Αύριο το πρωί μπορεί να πάει να καταθέσει μήνυση εναντίον μου… Όμως, είναι σαν το σκύλο που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει”.

Για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι τα όποια αδικήματα έχει διαπράξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί, είπε χαρακτηριστικά:

“Η κρατούσα επιστημονική άποψη είναι ότι δεν έχουν παραγραφεί. Η πλειοψηφία των συνταγματολόγων αυτό λέει, αλλά εγώ έχω κάνει και μια σκέψη και λέω το εξής: ποιός ήταν ο σκοπός του συνταγματικού νομοθέτη όταν έλεγε ότι η επόμενη βουλή μέσα στις δύο πρώτες συνόδους θα είναι εκείνη η οποία θα αποφασίσει κι αν δεν αποφασίσει, τότε έχουμε σχετική προθεσμία και παραγράφονται. Μάλλον είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην επόμενη βουλή και και όχι σ’ αυτή, στη διάρκεια της οποίας διαπράχθησαν αδικήματα γι’ αυτό και αυτήν εμπιστεύτηκε.

Δεν μπορεί όμως αυτό να συμβεί μέσα σε μια μέρα, θέλει κάποιο χρόνο μέσα στον οποίο θα αποφασιστεί να συσταθούν επιτροπές, να αρχίσουν την έρευνα, να γίνει παραπομπή κι όλα τα σχετικά και αυτά θέλουν κάποιο χρόνο, άρα μιας ημέρας σύνοδος δεν είναι τίποτα”.

Ερωτώμενος για τις εργασίες της επιτροπής όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανέφερε:

“Η διαδικασία ήταν αποτελεσματική, αλλά είχε πολλές εντάσεις και προπάντων είχαν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα κάποια άτομα τα οποία δυσκόλευαν την επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση τώρα πια, έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και η δικαισύνη είναι εκείνη η οποία θα αποφασίσει για την τύχη του κου Παπακωνσταντίνου”.

Ο κος Μαρκογιαννάκης κατά τη λήξη των εργασιών της επιτροπής είπε τα ακόλουθα:

“Ευχαριστώ όλους τους βουλευτές για τη συμμετοχή τους στην επιτροπή και την προσπάθεια της έρευνας που κάναμε, ακόμα και εκείνους οι οποίοι ήταν η ατία των εντάσεων που δημιουργούνταν, των ύβρεων των απειλών και των συκοφαντιών, διότι κατέστησαν τα κόμματά τους σοφότερα για τους ποιους πρέπει να χρησιμοποιούν σε τόσο σοβαρές επιτροπές”.

http://www.briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *