Καβάλα: Λύση στο πρόβλημα με το αρσενικό στο νερό

Λύση στο πρόβλημα που απασχολούσε εδώ και καιρό τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου, του νομού Καβάλας, με την εμφάνιση αρσενικού στο νερό, φαίνεται πως δίνει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Οπως ανακοινώθηκε, σύντομα θα…..
δημοπρατηθεί η τοποθέτηση τριών φίλτρων απολύμανσης του νερού, ένα έργο ύψους 40.000 ευρώ.

«Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις αρχές του 2010, όταν μετά τις αναλύσεις που έγιναν από τα εργαστήρια του ΤΕΙ Καβάλας είδαμε πως το νερό δύο πηγών παρουσίασε αρσενικό. Κλείσαμε τις δύο πηγές και ενημερώσαμε τους πολίτες για το πρόβλημα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Παγγαίου, Απόστολος Τσιακίρης.

Για το θέμα με το αρσενικό στο νερό, αρχικά έγινε αυτοψία από τη Διεύθυνση Υδάτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου πραγματοποιήθηκε η μελέτη για την εγκατάσταση των τριών φίλτρων.

Παράλληλα, η περιφέρεια συνέταξε εισήγηση, ώστε ο νέος δήμος Παγγαίου να επεξεργαστεί τεχνική μελέτη για να μεταφερθεί νερό από γεωτρήσεις, καθώς τα φίλτρα αποτελούν μια άμεση προσωρινή λύση.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας, Θεοδώρα Κόκλα, τονίζει ότι τα συγκεκριμένα φίλτρα θα πρέπει να παραμείνουν, ώστε να αντιμετωπιστεί και στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται με το νερό του δήμου Παγγαίου, ακόμη και μετά τη λειτουργία των γεωτρήσεων.

naftemporiki

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *