Οι καθηγητές «τιμώρησαν» αυστηρά τη ΔΑΚΕ και με επιείκεια…

«Συντριβή» υπέστη η ΔΑΚΕ στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια , ενώ σαφής είναι η υποχώρηση και της δύναμης της κυβερνητικής παράταξης της ΠΑΣΚ
Oι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς….
στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατήγαγαν σημαντική νίκη. Συγκεκριμένα, στις 6 από τις 13 συνολικά περιφέρειες της χώρας η ριζοσπαστική Αριστερά εκλέγει τον ένα από τους δύο αιρετούς».
Το συμπέρασμα , που προκύπτει είναι ότι τα ενωτικά ψηφοδέλτια που είτε είχαν συγκροτηθεί από πριν είτε συγκροτήθηκαν πρόσφατα (π.χ. Α΄ Αθήνας) είχαν μεγάλη ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα, που αναζητά και στηρίζει ευρύτατες ενωτικές πρωτοβουλίες των αριστερών δυνάμεων.
Ενδεικτικά, στην περιοχή Α΄ Αθήνας, όπου εδώ και 10ετίες κυριαρχούσαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο δικομματισμό, το ενωτικό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΕΚ) και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων συγκέντρωσε 1.444 ψήφους (ποσοστό 33,4%), η ΔΑΚΕ 1.195 ψήφους (28,2%), η ΠΑΣΚ 1.056 ψήφους (24,9%) και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών 565 ψήφους (13,4%).
Ενδεικτικό, επίσης, είναι το αποτέλεσμα στην Κρήτη, όπου η συμπαράταξη καθηγητών που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1280 ψήφους (34,6%) και 1 έναν αιρετό, η ΠΑΣΚ 1.231 ψήφους και 1 αιρετό, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 427 ψήφους (11,5%) και κανέναν αιρετό, η ΔΑΚΕ 410 ψήφους (11,1%) και κανέναν αιρετό, και η Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 354 ψήφους (9,5%) και κανέναν αιρετό.
Τέλος, στις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Ενότητα Αριστερών Καθηγητών με 873 ψήφους (37,5%), δεύτερη η ΔΑΚΕ με 636 ψήφους (28,4%), τρίτη η ΠΑΣΚ με 406 ψήφους (18%), τέταρτη η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με 262 ψήφους (11,9%) και πέμπτο το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο με 100 ψήφους (4,6%).

Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η εκπαιδευτική Αριστερά στην περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα. Στις παραπάνω περιοχές στα ψηφοδέλτια της Εκπαιδευτικής Αριστεράς συμμετέχουν: η παράταξη Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (που αποτελείται από την Αγωνιστική Συνεργασία, την Εργατική Αριστερά Εκπαιδευτικών, την Κίνηση Εκπαιδευτικών ‘Δημ. Γληνός’ και ανένταχτους αριστερούς καθηγητές), η παράταξη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων καθώς και αυτόνομα σχήματα αριστερών καθηγητών.
Το ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής κινηματικής Αριστεράς, που στηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχτηκε επίσης πρώτη δύναμη στις περιφέρειες των Ιόνιων Νήσων και της Κρήτης.
Τα ψηφοδέλτια της ενωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, Αγωνιστικές Παρεμβάσεις και ανένταχτοι αριστεροί) εξέλεξαν 14 αιρετούς εκπροσώπους από τους 26 που εκλέγονται συνολικά σε 13 νομούς της χώρας. Συγκεκριμένα, εξέλεξαν αιρετούς στις περιοχές: Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Φθιώτιδας, Έβρου, Ηλείας, Αχαΐας, Ρεθύμνου (και τους δύο αιρετούς), Λευκάδας, Κορινθίας, Σάμου, Κυκλάδων και Λασιθίου.
Τα ψηφοδέλτια των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων εξέλεξαν 8 αιρετούς (από τους 14 που εκλέγονται) σε επτά νομούς της χώρας. Συγκεκριμένα, στους νομούς και περιοχές Κέρκυρας, Δ΄ Αθήνας, Λακωνίας, Θεσπρωτίας (και τους δύο αιρετούς), Πρέβεζας και Ηρακλείου.

kalanemos στο OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Τι να λέμε… Αφού οι αριστερές παρατάξεις κατέβηκαν με 3 διαφορετικά ψηφοδέλτια και οι Ανεξάρτητοι υποστήριξαν Αποχή.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης
    Μια περίπτωση που χρήζει ψυχιατρικής αντιμετώπισης και όχι μόνο

    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους ψήφισαν και έδωσαν την πρώτη δύναμη στην ΠΑΣΚ.
    Ξεχάσαν γρήγορα οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης ότι η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚ που στήριζε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τα αντιλαϊκά μέτρα του, μας έχει φέρει σε αδιέξοδα.
    Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που στήριξαν:
    • Τη μείωση των μισθών μας κατά 20% καθώς και το πάγωμά τους έως το 2013 και βάλε.
    • Την απουσία απεργιακών κινητοποιήσεων
    • Την κατάργηση και συγχώνευση σχολικών μονάδων.
    • Την τεράστια περικοπή των χρηματοδοτήσεων των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.
    • Την εφαρμογή του «νέου Σχολείου» χωρίς να ερωτηθεί ο κλάδος.
    • Την αλλαγή στον τρόπο διορισμών και την αναγκαστική τριετία στην οργανική θέση.
    • Την αλλαγή στο τρόπο των μεταθέσεων. Υποχρεωτική παραμονή επί διετία.
    • Τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, ανάλογα με τις ορέξεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων.
    • Το αλλαλούμ που επικράτησε με τους διορισμούς και τοποθετήσεις αναπληρωτών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.
    • Τη μη πληρωμή ακόμη των αναπληρωτών.
    • Την ένταξη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο ΕΣΠΑ. Οι συγκεκριμένοι όχι μόνο δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν, αλλά ούτε τι γίνεται με τα εργασιακά τους δικαιώματα.
    • Τη μετακίνηση ειδικοτήτων από την Β/θμια στην Α/θμια και αντίθετα, θεωρώντας τους εκπαιδευτικούς περιπλανώμενους ιουδαίους.
    • Τη μη στελέχωση ακόμη και σήμερα των ολοήμερων σχολείων με ειδικότητες.
    • Τη μη έναρξη της Π.Δ.Σ.
    • Το παραμύθι των νέων τεχνολογιών (διαδραστικοί πίνακες, υπολογιστές, προγράμματα) που θα έμπαιναν στα νέα σχολεία από την αρχή του σχολικού έτους. Προφανώς βρίσκονται στο δρόμο…!
    • Τις πελατειακές σχέσεις της Διοίκησης και των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ με τα «πράσινα παιδιά».
    • Την αποδιοργάνωση και διάλυση της λειτουργίας των γραφείων εκπαίδευσης, των ΚΠΕ, των υπευθύνων Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αγωγής υγείας.
    • Τις άσκοπες μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
    Γι’ αυτό από εδώ και στο εξής μη παραπονιέστε!!! Όλα λειτουργούν άψογα!!! Κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί (σύμφωνα με τον Κουτσόγιωργα). Αφού λοιπόν επιλέξατε την ΠΑΣΚ ως πρώτη δύναμη προφανώς πρόκειται περί μαζωχισμού!!!
    Ξυπνήστε ρεεεεεεε!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *