Όχι στον δημευτικό και υφεσιακό νέο φόρο των ακινήτων!

Από την χθεσινοβραδινή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου για τη φορολογία των ακινήτων.

Χθες το βράδυ συμμετείχα στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου που μεταδόθηκε, μετά τις 23:15 από το Star TV. Στο πρώτο μέρος της…

εκπομπής, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μάκης Βορίδης, επί μια ώρα προσπαθούσε να μας πείσει πως η φορολόγηση των ακινήτων ήταν ένας αναπόφευκτος φόρος ο οποίος όμως εφέτος θα ήταν μικρότερος από πέρσι και δικαιότερος!
Τον θεωρεί μικρότερο από τον περσινό (ΦΑΠ+Χαράτσι) χωρίς, βέβαια, να αναφέρει πως η σύγκριση αυτή μονιμοποιεί το Χαράτσι, το οποίο ανίκανοι κυβερνήτες διατηρούν στη ζωή, παρόλη την αποδοχή του από το ΣτΕ μόνο, ως προσωρινό μέτρο. Θεωρεί, δε, εύλογο να πληρωθεί διπλός φόρος, από περίπου 280.000 συμπολίτες μας, στους οποίους αποδίδεται πως κατέχουν περιουσία πλασματικής αντικειμενικής αξίας πάνω από 300.000 ευρώ.
Τον θεωρεί δίκαιο ενώ: Υπολογίζεται βάσει αντικειμενικών τιμών οι οποίες είναι έως και 40% μικρότερες από τις εμπορικές. Επιβάλλεται με μόνο κριτήριο την είσπραξη 2,9 δις. Είναι δημευτικός, βαθύτατα αντιαπτυξιακός όπως αναφέρεται σε έκθεση της Alpha Bank και θα επιδεινώσει την ύφεση της οικονομίας. Θα οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε απελπισία. Ένας τέτοιος φόρος με κανένα τρόπο δεν μπορει να θεωρηθεί δίκαιος!
Σε κάθε περίπτωση όταν δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο για την παραγωγή πλούτου στην χώρα, η επαχθής φορολογία και τα μέτρα λιτότητας που υπαγορεύουν οι δανειστές, οδηγούν αναπόφευκτα στην καταστροφή του τόπου. Κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
Περισσότερα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στην παρέμβασή μου, στο ξεκίνημα του Β´ Μέρους της εκπομπής, στο enikos.gr, με θέμα τα ακίνητα στο στόχαστρο..

Δημήτρης Ματσικούδης
Σύμβουλος Μηχανικός

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *