ΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΑΚΙ» ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α

Κώστα Δημ.Χρονοπούλου
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Ανεπίτρεπτο το υφιστάμενο χάσμα και η εχθρότητα ανάμεσα σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, φύλαρχους και………

ιθαγενείς κρατούντες και «κρατούμενους», αποικιοκράτες και αποίκους (λόγω Τρόικας). Υπάρχει μια νοσηρή «Σχιζοφρενική Δημοκρατική παραδοξότητα».
Είμαστε in, εντός μόδας …… δημοκρατικής.
Ένα «Δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό Σ υ ν ο λ ά κ ι».
Αλλά όχι Σύνολο.
Θυμίζουμε περισσότερο: Συνονθύλευμα / Σύμφυρμα αποτελούμενο από διάφορα ετερόκλιτα και με διαφορετικές στοχεύσεις, συμφέροντα, ιδεολογίες, ιδεοληψίες, ιδιομορφίες, άτομα και τάξεις.
Η εγγενής αδυναμία μας να ανεχθούμε αλλήλους και να συνυπάρξουμε, ο φθόνος και η τάση διχασμού οδήγησαν στη δημιουργία αυτού που (ευφημιστικά) αποκαλούμε Κράτος, Κοινωνία, Κ.Δ.Πολίτευμα.
Δίδεται η εντύπωση πως είμαστε και λειτουργούμε ως: Α.Μ.Ε.Α (Άτομα με ειδικές Ανάγκες).
– Οι Πολίτες: Αισθάνονται όχι μόνο απροστάτευτοι, αλλά και διωκόμενοι, καταδυναστευόμενοι από το Κράτος. Χωρίς να υπάρχουν σαφείς κανόνες παιχνιδιού, με βιομηχανία νόμων αλληλοαναιρούμενων, μηδενικές προοπτικές, αδυσώπητες δημεύσεις, μέλλον αβέβαιο.
Πολλοί – αυτοπροστατευτικά – κλείνονται στον εαυτό τους, (Σ.Σ Κάποιοι σε βαθμό …. αυτισμού). Περιέργως –λόγω μαζοχισμού, μιθριδατισμού και αποπροσανατολισμού – συνεχίζουν να (επαν)εκλέγουν τους ίδιους (ή παρόμοιους) πολιτικούς προκειμένου να τους επιλύσουν – πώς άραγε; – τα προβλήματά τους. Παρατεταμένη διανοητική σύγχυση.
– Οι Πολιτικοί:
Αισθάνονται παντοδύναμοι, φύλαρχοι που μπορούν να συμπεριφέρονται αυταρχικά στους ιθαγενείς τους (!).
Εκλαμβάνουν την εκλογή τους ως λευκή επιταγή / πληρεξούσιο που τους επιτρέπει να αγνοούν τους εντολείς τους !
Επηρμένοι, οιηματίες, απαίδευτοι, ακαλλιέργητοι, πτυχιούχοι (αρκετοί και ανεπάγγελτοι) αποκομμένοι από την πραγματικότητα και – κυρίως – την αίσθηση χρέους προς το κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα, αγωνίζονται, και διαγκωνίζονται να επιβιώσουν: κομματικά και επαγγελματικά!

Αρκετοί συναλλάσονται / διαφθοροδιαπλέκονται με ύποπτους κύκλους και κυκλώματα μεσαζόντων, λαθρεμπόρων, μεγαλοεργολάβων κ.α, διεθνών απατεώνων, οίκων (ε)νοχής, προμηθευτών κ.λ.π, προκειμένου να πάρουν μίζα/ λάδωμα για τις υπηρεσίες τους (!).
Επικίνδυνα πολιτικά ΑΜΕΑ που μολύνουν κοινωνικά και δρούν ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΚΑ.

Υ.Γ Η κρατική / κοινωνική εξυγίανση δεν μπορεί να επέλθει από ηθικά και διανοητικά αναπήρους. Ως πρώτο βήμα προκειμένου να σταματήσει η σήψη / γάγγραινα είναι ο ακρωτηριασμός / απομόνωση / περιθωριοποίηση όλων των διεφθαρμένων ΑΜΕΑ του πολιτικού μας συστήματος.
Είναι ύψιστο καθήκον των πολιτών να το πράξουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *