Μείωση στις υψηλές συντάξεις – αύξηση στις χαμηλές


Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, αλλαγές αναμένονται και στους συντελεστές αναπλήρωσης που καθορίζουν το τελικό ποσό της σύνταξης
Μικτό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που θα ισχύσει από το 2018 προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.
Ένα τμήμα της σύνταξης θα υπολογίζεται με το σύστημα …
.

… ανταπόδοσης και το υπόλοιπο με το σύστημα που ισχύει έως σήμερα, με σκοπό τη σταδιακή του κατάργηση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Καθημερινής της Κυριακής”, με το νέο νομοσχέδιο υπολογίζεται ότι οι υψηλότερες συντάξεις θα μειωθούν από 10 έως 20%.
Στον αντίποδα, προβλέπεται μικρή αύξηση στις χαμηλές συντάξεις λόγω της πρόσθετης αναλογικής σύνταξης.
Επομένως, οι συντάξεις 15ετούς εργασίας που σήμερα είναι 486 ευρώ θα ανέλθουν στα 550.

Μετά από διαδοχικές και πυρετώδεις διαβουλεύσεις, οι επιτελείς του υπουργείου Εργασίας οριστικοποίησαν αλλαγές και στους συντελεστές αναπλήρωσης που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό ποσό της σύνταξης.
Έτσι, οι συντελεστές αναπλήρωσης για κάθε χρόνο εργασίας θα κυμαίνονται από 0,9 η 1% έως 2%, με το τελευταίο ποσοστό να προβλέπεται σε περίπτωση μάξιμουμ παραμονής στην εργασία, δηλαδή 40 χρόνια.
Με στόχο το πλαφόν στο συνολικό ύψος των πολλαπλών συντάξεων και τον αποτελεσματικότερο δημοσιονομικό έλεγχο η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου σκοπεύει να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα μηχανογράφησης, το οποίο θα συνδέεται και με τα ασφαλιστικά ταμεία. skai

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *