ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

“Δουλεύει” ακόμη και τον Βενιζέλο, πως θα επιστρέψει με λάφυρα Μερκελικής υποστήριξης  προς την κατοχική συγκυβέρνησης τους.

Ο ξενόδουλος πολιτικαντισμός στο βωμό της ιδιοτέλειας και της πολιτικής επιβίωσης στις μέρες μας έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που εκτός του αισχρού εμπαιγμού προς …

..  τον Ελληνικό λαό, οι μαυρογιαλούροι “δουλεύονται” ακόμη και συγκυβερνώντας αναμεταξύ τους.

Πολλές ερμηνείες θα μπορούσε να δώσει κανείς στην προσπάθεια αποκωδικοποίησης της δημοσιογραφικής “διαλέκτου”, ιδιαιτέρως δε, αν λάβει υπόψη του μόνο το τελικό υποπροϊόν είδησης. Tο επεξεργασμένο εκείνο “αποτέλεσμα” που έχει περάσει όλες τις διαδικασίες μορφοποίησης για να καταλήξει πλέον στον αρχισυντάκτη μιας εκπομπής κι απο
κεί στον -τελικό “εξολκέα”- πανελίστα προς ευρεία κατανάλωση.

Το σκηνοθετημένο δηλαδή υποπροϊόν είδησης που καταλήγει να “παίζει στον αέρα” των κεντρικών δελτίων ειδήσεων με τον γνωστό θεατρινισμό των ερωταπαντήσεων στο πάνελ. Δήθεν και καλά ο “ανυποψίαστος” παρουσιαστής/στρια σε ρόλο ανίδεου τηλεθεατή που ρωτά, κι έχει κι απορίες (!) λες κι ακούει πρώτη φορά το θέμα ζωντανά εκείνη τη στιγμή απο τον ειδικό αναλυτή.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό που πλασάρουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής -και εντέχνως προσπαθούν να το αποσυνδέσουν ως θέμα απο την επικείμενη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα- είναι οτι ο Σαμαράς ο “διαπραγματευτής”, πάει Βερολίνο προκειμένου να ζητήσει κατανόηση απο την Μέρκελ, παρουσιάζοντας στοιχεία (λες κι η Μέρκελ δεν ενημερώνεται απο την αξιολόγηση της τροικας και περιμένει απο τα “στοιχεία” που θα της πει ο υποτακτικός της). Ο Σαμαράς (λέει) αποβλέπει σε πολιτική στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναμένωντας κάποιες παραχωρήσεις, κυριώς χρονικής παράτασης σε αυτά που οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δεσμευτεί ως υποχρέωσεις της Ελλάδος έναντι των δανειστών.

Με άλλα λόγια προσπαθούν να πούν στον Ελληνικό λαό, δεν μασάει απο τρόικες ο Σαμάρας, πάει και μιλάει απ’ευθείας με το “Θεό”. Η “φιλεύσπλαχνη” Μέρκελ δείχνει κατανόηση στον πιστό Σαμαρίτη … Κάντε υπομονή εκεί στην Ελλάδα, κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

                                    ΝΥΧΤΑ ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΦΕΓΓΑΡΙ
                          Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

Κι αν η πραγματικότητα δεν ήταν για κλάματα, η πλάκα είναι πως ο Σαμάρας φαίνεται να έπεισε και το Βενιζέλο πως πάει αποστολή για να επιστρέψει με Βερολινέζικα δώρα απο την Γερμανική Καγκελαρία. Λόγια αξιοπιστίας και στήριξης προς μακροζωία της συγκυβέρνησης τους.

Διότι εάν είχε υποψιαστεί ο Βενιζέλος οτι ο Σαμαράς τον δουλεύει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εμπαίζει και τον Ελληνικό λαό, θα τον είχε ακολουθήσει στο Βερολίνο και δεν θα την είχε πατήσει να πάει την ίδια χρονική περίοδο στην Αμερική. Ως γνωστόν, ο Βενιζέλος αποβλέπει στη δυνατόν μακροβιότερη διάρκεια αυτής της κατοχικής συγκυβέρνησης και ασφαλώς και δεν θέλει ούτε να ακούσει για εκλογές. Δεδομένου οτι η πιθανή μη διείσδυση του στην επόμενη βουλή, διακυβεύει οχι μόνο την πολιτική του απομόνωση, αλλά κυρίως την ίδια την ασπίδα ασυλίας του. Με οτι αυτό συνεπάγεται για έναν γνωστό αρχιερέα της διαπλοκής που ξαφνικά βρίσκεται εκτός πολιτικής κάλυψης. (βλέπε: πολιτικό “πτώμα” Τσοχατζόπουλος)

Αποκωδικοποιώντας την είδηση και λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά γεγονότα, μέσα απο μια το δυνατόν συνοπτική πολιτική ανάλυση, διαφαίνονται ξεκάθαρα οτι οι πραγματικοί λόγοι της “αποστολής” Σαμαρά στο Βερολίνο, δεν είναι άλλοι απο το να ζητήσει απο τo “μεγάλο αφεντικό” να του παραχωρήσει έγκριση προκειμένου να προκηρύξει εκλογές στο προτεκτοράτο.

Γεγονός που συνοψίζεται στους κάτωθι βασικούς λόγους :

1ον) Ο Σαμαράς γνωρίζει οτι οι χειμερινοί μήνες (σε αντίθεση με τους καλοκαιρινούς) είναι πάντα “βαρύτεροι” σε κυβερνητική -κατα συνέπεια- πολιτική φθορά για το ήδη δημοσκοπικά καταποντισμένο κόμμα του.

2oν) Ο ίδιος έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα (αξιολόγησης ουσιαστικά της κυβέρνησής του) που συνεπάγεται ακόμη πιο σκληρή πολιτική στους επόμενους μήνες, η οποία ως φαίνεται δεν παίρνει άλλα περιθώρια παράτασης ως πολιτικό αντίβαρο.

3ον) Ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, πως αν συρθεί σε εκλογές το Μάρτη, μετά απο έναν βαρύ χειμώνα, τα ποσοστά της ΝΔ είναι πολύ πιθανό να έχουν φτάσει στα συντρίμμια του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που δεν αποτρέπεται με μικροπαροχολογίες της τελευταίας στιγμής και προεκλογικές υποσχέσεις.

4ον) Ένας εκλογικός όλεθρος για τη ΝΔ, σημαίνει αυτομάτως και θέμα ηγεσίας στο κόμμα.
Κι ένας φιλόδοξος μαυρογιαλούρος που έχει περάσει απο “πολιτική εξορία” (ΠΟΛ.ΑΝ) και με τη ρετσινιά του προδότη να τον ακολουθεί (τουλάχιστον εσωκομματικά) δεν ρισκάρει με τίποτα να ξαναξεφτιλιστεί φεύγοντας απο την καρέκλα της ηγεσίας με την ουρά στα σκέλια παραδίδοντας συντρίμμια. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, ο Σαμαράς θα προτιμήσει μια εκλογική ήττα
με το δυνατόν αξιοπρεπέστερα ποσοστά για το κόμμα του, ετσί ώστε στην επόμενη συγκυβέρνηση με το Σύριζα (που ήδη συζητάται ακόμη και δημόσια απο μεγαλοστελέχη και τον δύο κομμάτων) να διατηρήσει το δυνατόν περισσότερες έδρες στη βουλή αποβλέποντας σε εξισορρόπηση του διαταραγμένου εσωτερικού του κόμματος του.

5ον) H “καυτή πατάτα” της πολιτικής σκευωρίας προς επιστροφή “ξεστρατημένων” ψηφοφόρων στο γαλάζιο μαντρί. Η “χρυσαυγιάδα” έπαιξε, ξανάπαιξε, κούρασε …
πρέπει να έρθει κι η ώρα της αυλαίας. Ποιά κυβέρνηση θα επωμιστεί το βάρος μια τέτοιας πολιτικής δίκης ; Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να κρατήσει τη “βόμβα” που ο ίδιος άναψε, να εκραγεί στα δικά του χέρια. Έχει αποδείξει πως προτιμά να πλανάται η ρετσινιά της “εγκληματικής οργάνωσης” απο το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ μιας δίκης.  Άραγε ;  Γιατί να μην πετάξει την “βόμβα” στα χέρια του Σύριζα, με άλλωθι οτι έγω τους έβαλα φυλακή. Δίκασε σε τους εσύ τώρα, πού κορδώνεσαι κι αριστερός και φορτώσουν και τις συνέπειες.

Το θέμα τώρα είναι, ΕΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ η φράου Μέρκελ να προκηρύξει αυτή την περίοδο εκλογές. Αν και η ίδια διόλου φαίνεται να ενδιαφέρεται για την επόμενη μέρα του Σαμαρά στο πατριδοκάπηλο απολίθωμα της Ελλαδικής μεταπολίτευσης.

Απομένει λοιπόν να δούμε κατα πόσον η ίδια έχει πεισθεί, έχοντας λάβει τα αντίστοιχα διαπιστευτήρια απο τον Σύριζα, οτι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν διακυβεύουν κανένα ρίσκο για τα συμφέροντα της Γερμανίας και των διεθνών τοκογλύφων με την επισφράγιση της επόμενης κατοχικής συγκυβέρνηση Τσίπρα-Σαμαρά και του όποιου “κουμπάρου” πολιτικού αναχώματος στην εναλλασσόμενη κλεπτοκρατία των συμμαχιών της διαπλοκής.

ΥΓ: Πάντως το πρόσφατο δημοσίευμα της Deutsche Welle: “Kανείς δεν φοβάται πια στο Βερολίνο ότι ο Τσίπρας θα αναποδογυρίσει το τραπέζι”  σε πολιτικό επίπεδο, μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί την παρούσα χρονική συγκυρία.

Ρήγος Νικόλαος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *