Χάρη στον Καρατζαφέρη “ξυπνάει” η Ευρώπη…

Στη συζήτηση, που έγινε μετά την επιστολή του Αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη

Σβόμποντα: «Φέρονται στην Ελλάδα σαν αποικιοκράτες»
Οξεία κριτική στις απαιτήσεις της τρόικας στην Ελλάδα άσκησε χθες και η Ομάδα της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, με τον πρόεδρο της Ομάδας Χάνες Σβόμποντα να καλεί με επιστολή του τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Ολι Ρεν να δώσουν εξηγήσεις για τους…..
όρους που επιβάλλονται στην Ελλάδα και να αφήνει αιχμές για τη συμπεριφορά των τροϊκανών.

Ο κ. Σβόμποντα, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη σοκ από τα λουκέτα σε καταστήματα. Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι σε συζήτηση που έγινε την Τετάρτη στην Ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για την τρόικα, λέγοντας ότι τα μέλη της φέρονται «σαν αποικιοκράτες».

Όπως τόνισε ο κ. Σβόμποντα, μια χρεοκοπία της Ελλάδας και μια έξοδός της από την Ευρωζώνη, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά επίσης και για την ευρωζώνη και ως εκ τούτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσέθεσε δε, πως ένα τέτοιο βήμα δεν μπορεί να συγκριθεί με το καθεστώς μιας χώρας πριν από την ένταξή της, καθώς με την ένταξη στην ευρωζώνη δημιουργήθηκαν πολλές αλληλοσυνδέσεις και αλληλοεπιδράσεις μεταξύ των χωρών-μελών που δεν μπορούν εύκολα να απαλειφθούν και ως εκ τούτου ολόκληρη η ΕΕ θα δεχόταν ένα πλήγμα, πολιτικά και οικονομικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, σημαντικές είναι τώρα συμφωνίες με την τρόικα, οι οποίες όμως δεν θα υπονομεύουν την κοινωνική σταθερότητα και οι οποίες θα σέβονται τα δικαιώματα των κοινωνικών εταίρων. «Οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εμπλακούν σε όλες τις συμφωνίες και να αναλάβουν επίσης ευθύνη για τις μεταρρυθμίσεις, καθόσον οι προτάσεις της τρόικας και της ΕΕ είναι εξαιρετικά προβληματικές και στερούνται προοπτικής, επειδή, ό,τι επιτείνει επιπλέον την ύφεση στην Ελλάδα, αυξάνει και το έλλειμμα και εμποδίζει την έξοδο από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σβόμποντα τόνισε ακόμη πως απαιτείται ένα μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα αξιοποιεί πλήρως το δυναμικό της Ελλάδας και οι επιτυχίες ως προς την αύξηση των φορολογικών εσόδων και επίσης η αύξηση των εξαγωγών δείχνουν πως ασφαλώς και μπορεί να βρεθεί ένας δρόμος εξόδου από την κρίση. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως θεωρεί πως μια ενίσχυση των διαρθρωτικών αλλαγών, ακόμη και ενάντια στην αντίσταση ορισμένων ομάδων συμφερόντων, θα πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Συγχρόνως ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε πως ακραίες μειώσεις μισθών και μια αντικοινωνική μείωση των κατώτατων μισθών, συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην ύφεση και δεν βοηθούν σε τίποτε στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.

http://s-extreme.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *