Ο Κ.Τ.Ε. «κυματοθραύστης» της «οργής» των βουλευτών

Τις αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος του προσπαθεί να αμβλύνει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων.
Έτσι ξεκινάει από σήμερα μια σειρά επαφών μαζί τους, αρχίζοντας από εκείνους που εκλέγονται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στην Κρήτη.

Πάντως το κλίμα στην Κ.Ο. είναι «εκρηκτικό» γι’ αυτό και αποφασίστηκε σήμερα να …..
συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με διευρυμένη σύνθεση, ώστε οι υπουργοί, Βενιζέλος, Ρέππας και Κουτρουμάνης, όχι μόνο να ενημερώσουν τα μέλη της Κ.Ο. αλλά και να λειτουργήσουν ως «κυματοθραύστης» της «οργής» των βουλευτών…

Στην εισήγησή του ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος ανέφερε:

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος δεν μας πιστεύει κανείς στην Ευρώπη. Η εργασιακή εφεδρεία είναι μικρής δημοσιονομικής απόδοσης της τάξεως των 200 εκ. ευρώ. Οι δανειστές μας ζητούν μετ’ επιτάσεως την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Ο μέσος όρος του αφορολογήτου στην Ευρώπη είναι 5000 ευρώ δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε πιο ψηλά.

Από την απέναντι πλευρά της αίθουσας όμως αντιμετώπισε την έντονη αμφισβήτηση, τον προβληματισμό και την κριτική από τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Βάσω Παπανδρέου:

Έξι δόσεις 6 φόρες σώσαμε τον τόπο. Πόσες φόρες ακόμα; Υπάρχει πλήρης αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να φορολογούμε συνέχεια τους ίδιους και του ίδιους. Πλεόνασμα το 2012 με ύφεση αποκλείεται.

Ελπίδα Τσουρή:

Η κυβέρνηση θυμίζει φάλτσα ορχήστρα στον τιτανικό με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες ξαφνιασμένοι, ζαλισμένοι, πανικόβλητοι, να πέφτουν στη θάλασσα.

Μαρία Θεοχάρη:

Έχουμε σχέδιο και στρατηγική να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση;

Τόνια Αντώνιου:

Είναι παιδαγωγικό δηλαδή το μέτρο της εφεδρείας εφόσον έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος; Για να μας συνετίσει η Μερκελ;

Ο Μιχάλης Τζελέπης επιτέθηκε και κατά του Ηλία Μόσιαλου πριν κριτικάρει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:

Οι μη έχοντες κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση δεν μπορούν να μιλάνε για εκλεγμένους βουλευτές. Όχι μόνο να ανακαλέσει αλλά να ζητήσει και συγγνώμη.

Δύο χρόνια η Κ.Ο τα ψηφίζει όλα. Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει εγγυήσεις και στους βουλευτές όπως δίνει στους δανειστές ότι θα έχουμε αποτέλεσμα και πρέπει να πείθουμε για να ψηφίσουμε.
Πρέπει να δούμε την απόδοση ανά υπουργείο και να αποδοθούν ευθύνες.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος:

Πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σε διάστημα που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα να γίνουν εκλογές

Μιλένα Αποστολάκη:

Αμφισβητείται η αξιοπιστία μας εντός και εκτός Ελλάδας και αυτό οφείλεται σε αστοχίες και καθυστερήσεις. Σε 2 χρόνια δεν κάναμε καμία αποκρατικοποίηση πως είναι δυνατό να κάνουμε τώρα με τις σημερινές τιμές που θα επιτρέψουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μας κατηγορεί για ξεπούλημα.

Χρήστος Μαγκούφης:

Αν θα πετύχουμε θα πετύχουμε όλοι μαζί και ο Παπανδρέου και εσύ και οι βουλευτές. Θα έρθει η ώρα που έχεις και εσύ τη θέση σου στο κάδρο της ιστορίας ως πρωθυπουργός της χώρας.

Δημήτρης Κουσελάς:

Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχτώ απολύσεις. Ξεχάστε το.

Δημήτρης Λιτζέρης:

Γνωρίζοντας ότι η πράξη είναι το μοναδικό κριτήριο της αλήθειας θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας εθνικής εμβέλειας εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου που να ανοίγουν το δρόμο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας την οποία θα στηρίζουν τουλάχιστον τα δυο κόμματα.

http://www.briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *