Φώφη Γεννηματά: Συνένωση ελληνικών σχολείων και αναστολή λειτουργίας τάξεων στη Γερμανία

Τη συνένωση ελληνικών σχολικών μονάδων και την αναστολή λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων στη Γερμανία, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού, η απόφαση είναι επιβεβλημένη για λόγους τόσο παιδαγωγικούς όσο και οικονομικούς, αφού ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία αυτά είναι πολύ μικρός. Οι μαθητές, πάντως, που φοιτούν ήδη στα….
σχολεία αυτά θα ολοκληρώσουν την φοίτηση τους χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι οι κατωτέρω αναστολές λειτουργίας τάξεων ελληνικών σχολικών μονάδων δεν θα ισχύσουν, εφόσον σε αυτά εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, δηλαδή περισσότεροι από 20.

Συγκεκριμένα:

Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Λούντβισμπουργκ, στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 13 μαθητές στη Γ’ Λυκείου, με το Λύκειο Στουτγκάρδης και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. Σημειώνεται πως η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 11,5 χλμ.

Συνενώνεται, από το σχολικό έτος 2011-2012, το Λύκειο Νόϊσταντ, στο οποίο προβλέπεται να φοιτούν μόλις 17 μαθητές στη Γ’Λυκείου, με το Λύκειο Στουτγκάρδης, και οι μαθητές του μεταφέρονται σε αυτό. Σημειώνεται πως η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόλις 14,7 χλμ.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου του Λυκείου Αμβούργου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, περισσότεροι από 20 σύμφωνα με την Φ.821/411Α/24644/Ζ1 έγγραφο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου με τέσσερις μαθητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου του Λυκείου Βερολίνου, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου με 15 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ Λυκείου του Λυκείου Ανοβέρου, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσουν μόνο η Β’ Λυκείου με εννέα μαθητές και η Γ’ Λυκείου με 10 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου του Λυκείου Άουκσμπουργκ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου με 12 μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ Λυκείου του Λυκείου Μάνχαϊμ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, και θα λειτουργήσει μόνο η Β’ Λυκείου με τέσσερις μαθητές και η Γ’ Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ Γυμνασίου Κολωνίας, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου του Λυκείου Λούντενσάϊντ, στις οποίες προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου με οκτώ μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Αναστέλλεται, για το σχολικό έτος 2011-2012, η λειτουργία της τάξης Α’ Λυκείου του Λυκείου Σβάϊνφουρτ, στην οποία προβλέπεται να μην εγγραφεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών και θα λειτουργήσει μόνο η Β’ Λυκείου με οκτώ μαθητές και η Γ’ Λυκείου με επτά μαθητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους, αφού δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο Λύκειο για να μεταφερθούν.

Μ. Παπουτσάκη

ΑΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

17 Comments

  1. Ανώνυμος

    Είναι γεγονός, ότι η ελληνική εκπαίδευση τόσο στη γερμανία όσο και σε λοιπές χώρες του εξωτερικού περνάει κρίση. Σημασία δεν έχει τι έγινε στο παρελθόν, ούτε σε ποιόν/ ποιούς θα αποδώσουμε ευθύνες. Όλοι πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να διεκδικίσουμε το δίκαιο και το σωστό. Πάνω απο όλα το δίκαιο για τα παιδιά, που είναι κ το μέλλον όλων μας. Αυτό είναι που με πονάει περισσότερο απ΄όλα, ότι δε μπορούμε στα δύσκολα να ενωθούμε, να γίνουμε μια γροθιά και να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα μαζί. Συμμερίζομαι όλους εσάς που σας πνίγει το δίκαιο και μένα με πνίγει, μα δεν εγκαταλείπω να παλεύω για όσα πιστεύω. Οι περικοπές που γίνονται απο την κ. Φώφη Γεννηματά είναι ιδιαίτερα καθυστερημένες, ωστόσο δίκαιες, ας κρατήσουμε λοιπόν τα καλά κ ας την πληρώνουμε κάποιοι άδικα. Αυτά πατριώτες και πατριώτισσες.. Καλό Πάσχα σε όλους

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ean den gnorizetai pos douleuei to systima ekpedeutiko sto Exoteriko, tha itan kalitera na Estiazestai sto thema tou Politikou sas kathe fora,kai na brizetai opos allos etsi antidratai kathe fora,to oti den einai Xristianos kapios, Den pai na pi oti einai kai Anthelinas, Mathetai pos den eimai Ebraios, Mousoulmanos, Xristianos, Ki omos Latreuo tin patrida mou pio poly apo kapious, pou apla etyxe na anagrafetai stin taytotita tous, i sto diabatirio ti lexi ELLINAS, Loipon ithela na po ean den xeretai gia to exoteriko, min to sxoliazetai Giati Geliopioistai polyxerakides,

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ειναι τοσο εξυπνη που κοντευει να ξεπερασει και τον γιωργακη παπανδρεου τον τοτο

    Reply
  4. Ανώνυμος

    O Ellinas tis germanias toulaxiston Amoibetai poly kala gia na plirosi apo tin tsepi tou Daskalo gia na mathoun ta paidia tou Ellinika,kai den xriazetai na plironoun oi Ellines tous Daskalous ta biblia ta ktiria,
    na kanoun katalipsis, na sxizoun ta biblia kai na kanoun san ilithia otan mpenei stin taxi o daskalos,Terma sto mpaxalo, oso gia tin thriskia, mporei o kathenas na apofasizei ti thelei na pisteyei,xoris plisi eggefalou,

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Epitelous kai kati sosto, Terma to doulema, arketa fagane, Panta to elega prepei na kleisoun ta sxolia sti germania, Brikame tora Elliniki mathisi, ta plironi to kratos kai otan apofoitisoun i en logo kaloi mathites to xarti einai na skoupisoun ton k…o tous afou den to anagnorizei to germaniko kratos gia synexisi spoudon. Telos i Spatales….Alla oxi mono gia tin germania,gia ola ta tmimata tou exoterikou

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ
    ΜΗΝ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 11000000 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ
    ΟΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΝ ΑΡΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ

    Reply
  7. Χαρης

    Συμφωνω,ειναι η παρακοπη του ΓΑΠ και την διοριζει συνεχεια για να εχει να τρωει,αλλα δεν την ταιζει αυτος,εμεις την πληρωνουμε,αυτη και μια ξενογιανακοπουλου ηλιθια.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Αυτη η καργιολα στο ονομα του μπαμπα της, μεσα στην Ελληνικη βουλη αρνηθηκε να κανει τον σταυρο της στην ορκωμοσια χλευαζοντας συν τοις αλλοις τα ιερα και τα οσια των Ελληνων.
    Δυστυχως τετοια εκτρωματα εχουμε πολλα μεσα στην Ελληνικη βουλη και σχεδον ολοι ειναι Ανθελληνες και Αντιχριστοι!
    Κρεμασμα και αυτη μαζι με ολους τους υπολοιπους και μετα στα σκατα!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Μπράβο Φώφη.
    Κάνε οικονομία από τα περιττά, γιατί η Τζάκρη θέλει δρύινο πάτωμα και η Τσουρή αλλάζει κουρτίνες.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Η κ. Φώφη Γεννηματά, πάντα έχει μια θέση (σαν μαιντανός) στις κυβερνήσεις της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ της προσόν είναι ότι ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ, του "αείμνηστου αγωνιστή" Γιώργου Γεννηματα.
    Φυσικά, καμιά σημασία δεν έχει το γεγονός ότι ο "αείμνηστος" μπαμπάς της ήταν ο δημιουργός του νομοθετικού εκτρώματος του ΕΣΥ, που καθιέρωσε την πιο στυγνή ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ στο χώρο της υγείας.
    Επίσης, καμιά σημασία δεν έχει το γεγονός ότι τόσο "αείμνηστος" μπαμπάς της όσο και η ίδια, όταν έπρεπε να νοσηλευθούν επέλεξαν το πανάκριβο "Memorial" της Νέας Υόρκης …
    Αλοίμονο, το ΕΣΥ είναι για το "λαουτζίκο" (όπως λέει και η σύζυγος του κ. Σεραφείμ Φυντανίδη …).
    Καληνύχτα Ελλάδα …

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΠΑΤΑΛΗ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ 2-3 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΠΧ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ – ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΞΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *