Αν τα κόμματα δεν συνεννοηθούν μεταξύ τους δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση!

Του Ηλια Μαλεβιτη, Δικηγόρου τ. Βουλευτή

Ενώ όλα τα κόμματα απο συνήθεια, δηλώνουν ότι πήραν το μήνυμα από το αποτέλεσμα των εκλογών, οι χαμένοι : τα κόμματα της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, τα οποία καταποντίστηκαν, αλλά και τα κόμματα της συγκυβέρνησης τα οποία απώλεσαν σημαντικές δυνάμεις
από εκείνες των προηγούμενων εθνικών εκλογών    (7,5 μονάδες η ΝΔ και 4 το ΠΑΣΟΚ), προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν τη πικρία που τους προκάλεσε το αποτέλεσμα της κάλπης. Και, ενώ το άθροισμα της δύναμης των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι πολύ μικρότερο από εκείνο άλλων εποχών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την ” πρωτιά” του δεν αύξησε τη δύναμη του αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τη Ν Δ και το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που σημαίνει ότι αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν θα είχε τη δυνατότητα μόνος να σχηματίσει κυβέρνηση!
Έτσι, πέρα από τα επί μέρους μηνύματα που έστειλε ο λαός ,πρώτα-πρώτα προς την κυβέρνηση για αλλαγή πολιτικής, αφού δεν αντέχει άλλο τη λιτότητα που του έχει επιβάλλει η Τροϊκα, αλλά και προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν ειναι ακόμα έτοιμη να κυβερνήσει μόνη της τον τόπο, το ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ των εκλογών το οποίο απευθύνεται προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου είναι ότι : οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν οριστικά τελειώσει και γι αυτό πρέπει όλα τα κόμματα να προετοιμάζονται για κυβερνήσεις συνεργασίας!
Η κρισιμότητα της κατάστασης την οποία βιώνει σήμερα η χώρα επιβάλλει, στις πολιτικές ηγεσίες να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να παραμερίσουν τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες και να βρουν τρόπους συνεννόησης και συνεργασίας.
Γιατί αν τα κόμματα δεν συνεννοηθούν μεταξύ τους δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση!
Τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων είναι πολλά και μεγάλα και η επίλυση τους είναι πέρα από τις δυνατότητες της οποιασδήποτε μονοκομματικής κυβέρνησης. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν όσοι φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τον τόπο.
Αυτή άλλωστε, όπως έδειξαν οι κάλπες, είναι και η θέληση του λαού!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *