Νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου μετά την ομόφωνη επιλογή του από το υπουργικό συμβούλιο και τη σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Το υπουργικό συμβούλιο επίσης αποφάσισε την τοποθέτηση του Νίκου Αγγελάρα στη
θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώ για τη θέση του γενικού επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Επίσης προήχθησαν στον βαθμό των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι αρεοπαγίτες Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής και στον βαθμό των αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι σύμβουλοι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγωμένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, “η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων”.

Με δήλωσή του ο Χαρ. Αθανασίου τέλος ανέφερε: “Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *