«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κοινωνία να αποκαταστήσει την δημοκρατία»

Έντονα επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, εμφανίστηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για…

προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ, καθώς, όπως ανέφερε, «ο αντίλογος που ακούστηκε δεν συνιστά επαρκές στοιχειωδώς επιχείρημα».

«Παρατηρώ τον τρόπο διαχείρισης του αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από κάθε κριτική του για οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία είναι η συνεχής και διαρκής απειλή κατά πάντων και δια πάντων», ανέφερε ο κ. Δενδιας.

Ταυτόχρονα, επέκρινε έντονα την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαμαρτυρίας του για την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καλεί την κοινωνία να αποκαταστήσει την δημοκρατία.

«Δημοκρατικό πολίτευμα δεν έχουμε; Δεν διοικείται από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση; Πώς η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κοινωνία να γίνει δύναμη ανατροπής;», σημείωσε.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε ακόμα λόγο για «σωρεία δηλώσεων και απειλών που εκπέμπονται για κάθε κυβερνητική πράξη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πρόεδρο του» και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις τους ότι θα λογοδοτήσουν και θα ελεγχθούν τα μέλη της κυβέρνησης για την Αγροτική Τράπεζα, τον ΟΠΑΠ και τις αποκρατικοποιήσεις.

«Ρωτώ; Είναι ποτέ δυνατόν με αυτή την αντίληψη σε μια χώρα που βρίσκεται σε φάση υπαρξιακής αγωνίας να πάμε μπροστά; Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση σε κάθε κυβερνητική πράξη υποβάλει στην κοινωνία την αντίληψη ότι υπάρχει κάτι ποινικό ; Αν αυτή είναι η αντίληψη που υπάρχει, γιατί απορεί για την Χρυσή Αυγή;» ρώτησε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Η χώρα έχει ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το δυστυχές παράδειγμα της Κύπρου το απέδειξε. Δεν μπορεί να βρισκόμαστε σε κλίμα συνεχούς ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της. Η χώρα είναι σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο για να μας επιτρέπεται να ακολουθούμε τέτοια πρακτική. Υπάρχει ανάγκη, έστω και μέσα από την διαφωνία μας, να εφαρμόσουμε κανόνες διαλόγου που θα μας επιτρέψει να καταλήξουμε σε ένα δρόμο για τη σωτηρία της χώρας».

Και κατέληξε:

«Αιτήματα όπως αυτό για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν συνεισφέρουν. Το αίτημα θα απορριφθεί, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για διάλογο και όχι να κάνουμε πισωγύρισμα σε αυτά που θέλουμε να αποφύγουμε».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *