Αποδοκιμάζονται τα περί “τουρκικής εισβολής”

Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από τις άστοχες και ατυχείς δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, τις οποίες αποκάλυψε με σχετικό ρεπορτάζ το protothema gr.

Ήδη την Τρίτη ο έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα για τις δηλώσεις Τσεκερίδη ο οποίος αποδίδει σε Έλληνες διπλωμάτες, δηλώσεις που….
διαψεύδονται πλέον και επίσημα από τον κ. Βασίλειο Κασκαρέλη, τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ με επίσημη δήλωση του που κάνει προς το protothema gr.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κασκαρέλης αδειάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Ηλία Τσεκερίδη ενώ με κομψό τρόπο επαναφέρει και το ζήτημα της μη πρόσκλησης και του αποκλεισμού που επιχειρήθηκε προς τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.

Οι ακριβείς δηλώσεις του έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ έχουν ως εξής:

“Οι παρελάσεις στις διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών οργανώνονται από τις τοπικές ομοσπονδίες της ομογένειας, κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες. Τόσο ο πρέσβης, όσο και οι κατά τόπους γενικοί πρόξενοι προσκαλούνται να μετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές και το θεωρούν μεγάλη τους τιμή, εξ ού και παρευρίσκονται. Από εκεί και πέρα, τόσο ο πρέσβης, η πρεσβεία ή το Γενικό προξενείο και ο Γενικός πρόξενος δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο ούτε για τα άρματα, την εμφάνιση τους ή την σειρά τους στην παρέλαση, ούτε για το περιεχόμενο του λευκώματος που εκδίδεται με την ευκαιρία της παρέλασης και των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου. Και σε αυτό το πλαίσιο εγώ, ως πρέσβης μετείχα στις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πάω στην Βοστώνη και οι κατά τόπους πρέσβεις μετέχουν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε άλλες πολιτείες.

Επαναλαμβάνω ουδέποτε ετέθη θέμα ανάμειξης της πρεσβείας ή του προξενείου στην οργάνωση των εκδηλώσεων, στα λευκώματά τους και στο περιεχόμενο των λευκωμάτων τους. Για να είμαστε ακριβείς, καθόσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα που ετέθη, η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής. Ο Πρωθυπουργός από την επομένη που ανέλαβε τα καθήκοντά του την Ελλάδα το 2009, είχε συνάντηση με τον κ. Erdogan, συνεχίζοντας μια πολιτική που είχε αρχίσει ως Υπουργός Εξωτερικών μέχρι το 2004, που είναι μια πολιτική που συνίσταται στην διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Άγκυρα, στην προσπάθεια συνεννοήσεως με την Άγκυρα επί διαφόρων ανοιχτών θεμάτων. Είναι γνωστό ότι γίνονται διερευνητικές επαφές εδώ και αρκετά χρόνια. Τελευταία, εξ όσων γνωρίζω, γίνονται με αυξημένους ρυθμούς, ενδεχομένως το καλοκαίρι, μετά το καλοκαίρι να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, και η όλη αυτή πολιτική βασίζεται σε χαμηλούς τόνους. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, εάν υπάρχει ερώτηση, μια στρατιωτική αναμέτρηση δεν τίθεται -αυτή τουλάχιστον την στιγμή-, πάνω στο τραπέζι και θα είναι προς ζημία όλων των εμπλεκομένων μερών.

Με τον κ. Τσεκερίδη γνωριστήκαμε στην παρέλαση. Ο κ. Τσεκερίδης δεν αναφέρεται στην πρεσβεία ή στο Γενικό προξενείο, όταν αναφέρεται στους έλληνες διπλωμάτες, αναφέρεται γενικά. Μπορεί να έχει και άλλες επαφές ή μπορεί να έχει μια δική του εκτίμηση της κατάστασης”.

protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Σμιθ, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", ερωτηθείς για το θέμα του Καστελόριζου, που έθιξε πρόσφατα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, και στην παρατήρηση ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως το Καστελόριζο είναι μέρος των Δωδεκανήσων και του Αιγαίου δηλώνει.. «Ήταν μέρος των Δωδεκανήσων που δόθηκαν από την αρχή στην Ελλάδα. Πάντως υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να επιλυθούν από τις δυο πλευρές και γι αυτό ενθαρρύνουμε το διάλογο»

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ANTE NA TO KANOYME ΛΙΓΟ ΛΙΑΝΑ ΝΑ ΤΟ
    ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ(θα ήθελα όλοι βέβαια αλλά
    τουλάχιστον όσοι γίνεται)
    ΚΑΤ ΆΡΧΑΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΤΙ
    ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ
    ΔΕΧΟΜΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ (μακαρι οσοι με
    αναγγνωσουν να είναι Αγιοι)
    ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝ ΘΕΩ ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ
    ΑΠΛΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ
    ΓΙ ΆΥΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ(αποψη μου)
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΔΙΟ (αγκαθι) ΤΗΣ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΗΣ
    ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ
    ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ
    ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ
    Η ΜΙΑ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
    (ημερα παρασκευη θα ξεκινησει ο πολεμος με τη τουρκια)
    Η ΑΛΛΗ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΡΩΣΙΑΣ(μιλαει για 8/6 ημερα
    Παρασκευη)
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΥΧΑΙΟ. ΙΣΩΣ
    ΘΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
    ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΟΤΑΝ ΕΡΩΤΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΑΣ ΤΟΥ
    (ποτε Κυριε θα γινουν αυτά και ο Κυριος
    Αποκριθηκε, τα σημαδια του καιρου τα γνωριζετε, τα σημαδια του
    Θεου δεν τα βλεπετε;)
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΟΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
    ΑΓΙΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ( ΜΑΣ) ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ , ΠΟΙΟΙ;
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΡΑΤΣΑ
    ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΦΑΝΗΚΕ ΠΟΤΕΣ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *