Οι αγορές αγνοούν τα ξεκάθαρα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης

Η μειωμένη συμμετοχή στις αγορές χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού προκαλεί ψεύτικες τεχνικές ενδείξεις. Οι αναλυτές εκτιμούν, σύμφωνα με το μεσημεριανό σχόλιο αγοράς ….
της FXCM, ότι οι βασικές τάσεις που έχουν διαμορφωθεί, δε μπορούν να ανατραπούν. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερα γεγονότα και θεμελιώδη στοιχεία.

Αυτό που συνεχίζει να προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι την ώρα που τα μακροοικονομικά στοιχεία χειροτερεύουν, οι αγορές τα αγνοούν επιδεικτικά καθώς όλοι έχουν στο μυαλό τους τη στήριξη των κεντρικών τραπεζών. Στη Γερμανία, οι εργοστασιακές παραγγελίες σημείωσαν πτώση 1,7% τον Ιούνιο έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,8% επιβεβαιώνοντας ότι η γερμανική βιομηχανική δύναμη δεν θα μπορέσει να μείνει αλώβητη από την κρίση.

Αν και η τάση είναι ξεκάθαρα ανοδική, όσο θα προχωράμε στον Αύγουστο και όσο οι αγορές θα προσεγγίζουν τα υψηλά τους, οι αναλυτές θα είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί. Για την ώρα σημαντική άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο που διαπραγματεύεται στα $92,50 αλλά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία σήμερα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *