Τι είναι ο φασισμός και η φρίκη του. του Νάνου Βαλαωρίτη

Κείμενο του Νάνου Βαλαωρίτη για το αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ…

Έζησα από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια τη φρίκη του φασισμού και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μας ντύνανε με μπλε στολές και μας βάζανε αναγκαστικά να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις για τις παρελάσεις…
Η απέχθεια όλων μας ήταν γενική. Μισούσαμε αυτά τα άχρηστα γυμνάσια και βέβαια πολύ γρήγορα φτιάχναμε με φίλους ομάδες όπου μοιράζαμε και διαβάζαμε απαγορευμένα βιβλία περιφρονώντας τα ανόητα αυτά φασιστικά μέτρα λογοκρισίας, και ιδιαίτερα τα μαρξιστικά που ήταν τα πιο επικίνδυνα στο στόχαστρο του υπουργού εσωτερικών Μανιαδάκη, αρχηγού της αστυνομίας.

Όταν ήρθαν τα αληθινά τάγματα των δαιμόνων από βορρά και δύση μετά την θαυμαστή αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον του Ιταλικού φασισμού, οι Γερμανοι ΣΣ με τη Γκεστάπο με την Βέρμαχτ, αρχίσαμε να αντιστεκόμαστε στο Πανεπιστήμιο ανοιχτά και άφοβα και να σχηματίζονται τα μέτωπα.

Όλα τότε έγιναν παράνομα και εμείς οι ίδιοι, δρασκελίζαμε μαυρισμένα πτώματα για να φτάσουμε στα αμφιθέατρα.
Και έξω απ’την νομική σχολή ήταν κάθε πρωί κάρα γεμάτα πτώματα μαζεμένα από την νύχτα.
Η πείνα ήταν κάτι το απίστευτο και χτυπούσε όλα τα στρώματα, τα φτωχότερα θανάσιμα.
Στον τρομερό χειμώνα είχαμε όλοι κρυοπαγήματα στα χέρια και τα πόδια από την έλλειψη τροφίμων.

Αυτός ο χειμώνας τσάκισε τους Γερμανούς στη Ρωσία με την απίστευτη αντίσταση του ρωσικού λαού.

Ας μην ξεχνάμε τι ακολούθησε από σφαγές και κατατρεγμούς φυλακίσεις βασανιστήρια στη χώρα μας.
Τι τράβηξε η Κρήτη από αντίποινα για την ηρωική αντίσταση της στους αλεξιπτωτιστές του Χιτλερ.

Αυτός είναι ο εφιάλτης του φασισμού και μερικοί άρρωστοι ψυχικά θέλουν να μας τον ξαναεπιβάλουν.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι πολλοί νέοι που δεν υπέστησαν ούτε κατά διάνοια τίποτα τέτοιο νομίζουν ότι είναι παιχνίδι να ντύνεσαι στα μαύρα, να τρομοκρατείς και να παρελαύνεις, να ξυλοκοπάς και να δολοφονείς όποιον σου κατέβει.

Και ότι αυτά γίνονται ατιμωρητί. Η γενιά μου αντιστάθηκε με διαδηλώσεις, με αντάρτικα, με μάχες μέσα στις πόλεις και θα φοβηθούμε μια χούφτα από καραγκιόζηδες που μαϊμουδίζουν τους χιτλερικούς. Αλίμονό μας τότε.

Η Ελλάδα θα γινόταν τριπλά αποδιοπομπαία οικονομικά και πολιτιστικά και από τους Ευρωπαίους θα δικαιώνονταν οι Γερμανοί, να μας λένε τιποτένιους απατεώνες, παράσιτα.
Οι διεθνείς αντιρατσιστικοί οργανισμοί θα μας έδιωχναν από τις ευρωπαϊκές επιτροπές και τα χρήματα θα στέρευαν και για αποζημιώσεις ούτε δεκάρα.

Όσο για τους νεοναζί μας … είναι μια κουλτούρα ΒΟΥΝΤΟΎ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΕ ΘΥΤΕΣ ΜΑΣ…. Είναι το άκρον άωτον του παραλογισμού, και του εξευτελισμού κάθε δήθεν πατριωτισμού που θα βύθιζε τη χώρα μας στην διεθνή απαξίωση και γελοιοποίηση.

Όσοι δεν το βλέπουν από τους ψηφοφόρους έχουν πάθει σκοτοδίνη του μυαλού και ας ξυπνήσουν πριν βρεθούν και αυτοί πικρά μετανιωμένοι για την κακή τους επιλογή.

Όσο για τα καθαρά χέρια των ολοκληρωτικών καθεστώτων δεν υπάρχουν πιο διεφθαρμένα από κάθε άποψη, όταν θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να προδίδουν τους γονείς, όταν θα παίρναν το χρυσάφι από τα δόντια των Εβραίων και θα τα έστελναν μαζί με τα άλλα λάφυρα στην Ελβετία όταν οι ημέτεροι μόνο έβρισκαν υποστήριξη από τους ΣΣ στην κατοχή μαυραγορίτες και άλλοι δωσίλογοι για επιχειρήσεις μαύρης αγοράς.

Όταν η αρπαγή ήταν το κοινό μέσο να παίρνεις ότι ανήκε στον άλλον χωρίς καμιά συζήτηση, όταν στην Χούντα, πουλήθηκαν τα όπλα του στρατού από τις αποθήκες και γέμισαν τα κιβώτια πέτρες. Αυτοί είναι οι μεγάλοι πατριώτες.

Σήμερα έχουμε τρεις εχτρούς. Την Ευρωπαϊκή οικονομική ελίτ, την εσωτερική διαφθορά και την άνοδο του φασισμού. Το νου σας λοιπόν, κι οι τρείς πλευρές να πολεμηθούν με νόμιμα μέσα.

Την δημοκρατία δεν την καταργείς με την ελευθερία της αλλά την βελτιώνεις.

Νάνος Βαλαωρίτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *