Περί ευθύνης… αρμοδίων

Όλοι βρίζουμε τους βουλευτές ή τους αποκαλούμε προδότες ήαλήτες, ή χρησιμοποιούμε διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς για να εκφράσουμε τηνοργή μας. Επίσης, ανάλογους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούμε και για τουςαστυνομικούς. Όμως, έχει αποδειχθεί εκατοντάδες φορές τα δύο αυτά τελευταίαχρόνια τουλάχιστον, ότι αν και αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι απολύτως σωστοί,εντούτοις δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Και δεν ιδρώνει γιατί πολύ απλά δενείναι αυτοί που………
θα δώσουν την λύση.

Την μεγαλύτερη ευθύνη σε όλο αυτό το συνονθύλευμαπαρανομιών, κατάχρησης, καταπάτησης κλπ την έχουν αφενός οι Δικαστικοί καιαφετέρου οι Στρατιωτικοί. Αυτοί οι δύο είναι οι μόνοι που έχουν Συνταγματικά τοδικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση, να επέμβουν για να επαναφέρουν τηνΔημοκρατία και να λειτουργήσουν οι νόμοι του Συντάγματος.

Που είναι για παράδειγμα ο Γενικός Εισαγγελέας αφού έχεικαταπατηθεί επανειλημμένως το Σύνταγμα ? Που είναι η στρατιωτική ηγεσία για ναδιαφυλάξει την Δημοκρατία, αφού το Σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι ο Στρατός είναιυπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας, είτε από εξωτερικό είτε από εσωτερικόεχθρό ?

Δεν έχει νόημα λοιπόν να ασχολείται κανείς με τουςπολιτικούς, αφού όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι και οι πιο φαινομενικά αθώοι είναιμπλεγμένοι στο βρώμικο σύστημα, ή τους αστυνομικούς αφού μετά από τόσεςσυγκεντρώσεις και πορείες έχει αποδειχθεί ότι είναι αφοσιωμένοι στα εργασιακάτους καθήκοντα και δεν αποκλίνουν στο παραμικρό από αυτά, ακόμα και ανπαραβιάζουν κατάφορα τον ποινικό κώδικα.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή (ελπίζω πολύ σύντομα), θα πρέπει ναλογοδοτήσουν πρώτα οι Δικαστικοί, μετά η στρατιωτική ηγεσία και μετά οιπολιτικοί. Και φυσικά, όχι με φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αλλάμε απαγχονισμό προς παραδειγματισμό σε οποιονδήποτε μελλοντικό μνηστήρα ήκρατικό λειτουργό.

Costas Karliaftis

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *