Μικρη ΔΕΗ Μεγαλυτερη η ηηλιθιοτης!!!

  Πληβείοι και Πατρίκιοι…

( Το αρθρο αυτό  εχει δημοσιευθει στον ημερησιο τυπο τον Μαιο 2008 αλλα είναι επικαιροδιοτι η ιστορια επαναλαμβανεται σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα!!)

Δεν είναι δύσκολο ούτε θα…..
στοίχιζε ιδιαιτερα,ενώ θα βοηθούσε τόσο την αλήθεια. Μια πληρωμένη καταχώρηση στον ημερήσιο τύπο όπου, η κυβερνησι απλώς θα αποκάλυπτε την οδυνηρή πραγματικοτητα.Την άνιση κατανομή των φορολογικών εσόδων υπέρ  των ελαχιστων της «λαϊκής» αυτής πλουτοκρατίας,  των  προνομιακών συνταξιούχων. Ότι δηλαδή οι ελάχιστοι αυτοί αριστοκράτες που αποτελούν  μικρό  μονοψήφιο ποσοστό των συνταξιοδοτουμενων, τα ‘’ρετιρέ’’ όπως πρώτος τα απεκαλεσε ο Ανδρέας,  έχουν συντάξεις «πατρικίων » εν σχεσει προς εκεινας των «πληβείων» Και είναι αυτοί και μόνο αυτοί, οι πατρίκιοι, που πάντοτε  αντιδρούν λυσσωδως ισχυριζόμενοι ότι αγωνίζονται’’ για  τα μη θιγόμενα, δυστυχώς, προνόμια των. Διότι με ποιο κριτήριο, αξιολογήσεως της εργασιακής προσφοράς και συνθηκών παροχής εργασίας ή  συνεισφοράς των εργαζομένων στα ταμεία των, θα μπορούσε να αιτιολογηθεί η αβυσσαλέα ανισοτης. Όπου η  μηνιαία συνταξι  υπαλλήλου της ΔΕΗ αποφοίτου Λυκείου  είναι 1768 ευρώ και η  αντίστοιχη του πανεπιστημιακής εκπαιδεύσεως  συνταξιούχου της   σκοτο-φόρου αυτής Α.Ε,  ξεπερνά τα 2900 ευρώ μηνιαίως. Αδελφικοί συμπαραστάτες η άλλη ευγενής ταξις των  υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος, των οποίων  οι συντάξεις για τους «αποφοίτους» της δευτεροβαθμιας εκπαιδεύσεως ανέρχεται στα 1719 ευρώ ενώ των ‘’πανεπιστημιακών’’ στις 2607 ευρω.Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι συντάξεις των υπαλλήλων του ΟΤΕ.1854 ευρώ οι του Λυκείου και 2206 οι του πανεπιστημίου, έναντι των 600 περίπου ευρώ που είναι κατά μέσον ορον η συνταξις των ασφαλισμένων πληβείων στο ΙΚΑ.

Βεβαίως η  ανισότητα, η αδικία, ο παραλογισμός η αυθαιρεσία καθίσταται εξωφρενικώς προκλητική , όταν αναλογισθούμε ότι τις παχυλές αυτές συντάξεις των ολίγων χιλιάδων  προνομιούχων σε σημαντικό ποσοστό πληρώνει  ετησίως  ο φορολογούμενος πολίτης, ο ‘’καταναλωτής’’ .Και δεν τα αντλούν οι επίλεκτοι συνταξιούχοι μας , όπως παραμυθολογούν οι εγγράμματοι των ΜΕΜ και των συνδικαλιστών, από τα ‘’ευγενη ταμεία ‘’των.. Καθ’ όσον κατά μέσον ορον για κάθε ασφαλισμένο του ΟΤΕ η κρατική συνεισφορά , δηλαδή η φορολογική μας επιβαρυνσις, η συμμετοχή μας ως αποδεκτών των υπηρεσιών των κυρίων αυτών,  είναι 9.346 ευρώ ενώ δια τον αντίστοιχο της ΔΕΗ 16.212 ευρώ.. Δηλαδή περίπου  62% της συντάξεως των κυρίων αυτών που θεωρούν περιουσία και μαγαζάκι τους την ΔΕΗ το καλύπτει ο φορολογούμενος πολίτης. Αλλά και οι άλλοι προστάτες των λαϊκών συμφερόντων, των διαπρυσίων κηρύκων της «κοινής γνώμης» που μονό αυτοί εκ θειας επιφοιτήσεως γνωριζουν.Οι  δημοσιογράφοι μας. Τα ακτινοβολούντα τηλεοπτική «αλήθεια και δικαιοσύνη» ΜΕΜ , αυγατίζουν το ‘’ευγενες’’ ταμείο των  όχι εξ ιδίων, αλλά με το ιλλιγιωδες ποσό που προκύπτει από το αγγελιοσημο , που αντιστοιχεί στο 20% επί όλων των διαφημίσεων. Χωρίς να συνυπολογίσομε τα αντίστοιχα από τις εξαναγκαστικές δημοσιεύσεις ισολογισμών. Όπου κατά μια παγκόσμιο πρωτοτυπία στην Ελλάδα εκτός της δημοσιεύσεως στο ΦΕΚ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς των  σε άλλες  τρεις.( μια πολιτική, μια οικονομική, αλλά και μια τοπική της έδρας της εταιρείας.)  εφημερίδες με τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις

Δυστυχώς ίσως θέλουμε και να το αγνοούμε. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο, όπως το τελευταίο  κρατικίστικο κομμουνιστικό παραμόρφωμα στην Ε.Ε που είναι η  Ελλάς. Όπου ο καταναλωτής  εκτός από το «κοινωνικό αγαθό»  πληρώνει  και   τις « σοσιαλιστικές» συντάξεις των εργαζομένων. Έτσι αν το πρώτο μικρό αυτό βήμα  στις μεταρρυθμίσεις,  το νομοσχέδιο της Κας Φ. Πετραλια, παραμένει  ακόμη άδικο  δεν είναι γιατί προβλέπει τον περιορισμό  στις διοικήσεις των ταμειων.Αλλα διότι δεν μείωσε τις χαριστικές συντάξεις των εκβιαστών πατρικιών, τουλάχιστον αφαιρώντας  τους την κρατική επιχορήγηση υπέρ των πληβείων συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Επιπλέον είναι σαφές ότι, αν ο Ελληνικός λαός δυστυχώς είναι παραπληροφορημενος και αληθώς  ανημέρωτος επί της ουσίας του προβλήματος,  η ευθύνη ανήκει  κυρίως  στα μαρξιστοκρατουμενα  ΜΕΜ που αποδεδειγμενως θέλουν και ταυτίζουν επίμονα  την  αμερόληπτη ενημερωσι με τις θέσεις της δογματικής και λαϊκίστικης αριστερής εκδοχής. Όπως  και στην αρνητική, αντιδημοκρατική και εξωθεσμικη συμπεριφορά των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως τα οποία αρνηθησαν, πολέμησαν τον διάλογο και επέλεξαν τον μονόλογο της «ντουντούκας» και του πεζοδρομίου.  Πριν από έξι μήνες περίπου ,στις 2 Οκτωβρίου 2007, στην προσκλησι του τότε Υπουργού Απασχολήσεως και Κοινωνικής Προστασίας κου Μαγγινα – για συμμετοχή  σε διάλογο για την αντιμετωπισι του εν καταρρεύσει ευρισκομένου Ασφαλιστικού Συστήματος- τα κόμματα της κομμουνιστικής και μη αριστεράς απήντησαν ως συνήθως  «προοδευτικά και δημοκρατικά» :
Το μεν ΚΚΕ  ότι, «όχι μόνο δεν πρόκειται να έχει κανενός είδους συμμετοχή στον προσχηματικό “διάλογο”,  αλλά με όλες του τις δυνάμεις θα δράσει μέσα στο λαό, ώστε να εκφραστεί έγκαιρα μια μαζική, ενωτική λαϊκή συμμαχία και ανυπακοή, .. για να γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη.. διότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου, αλλά μόνο όξυνση της ταξικής πάλης.».  Ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δια στόματος του φιλοπτωχου αρχηγού του κου Αλαβανου, εξ ίσου σαφής των ειρηνικών προθέσεων του  για την συνδρομή του στην  κατεδάφιση κάθε διαλόγου, εκδήλωνε… «Δεν μας είπε ο κ. Μαγγίνας πού θα γίνει αυτός ο διάλογος. Εμείς του προτείνουμε να γίνει στην Πανεπιστημίου, ή στην Πλατεία Συντάγματος ή στην πλατεία Αριστοτέλους». Ενώ  σήμερα   οψιμως  τόσον ανήσυχος  περί της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το  ασφαλιστικό,  σπεύδει να συναντηση  τον Προεδρον της Δημοκρατίας για να μεριμνηση ο Πρόεδρος για την αποκαταστασι και την εύρυθμη λειτουργία του συντάγματος.
 Δυστυχώς για την Δημοκρατία μας κομπάρσος και αξιοθρήνητος ουραγός στο λαϊκισμό, την κοροϊδία, το θέατρο και την απαξιωσι των θεσμών, η φυλλορροούσα αξιωματική αντιπολίτευσις μεταξύ βορείων  ρευμάτων και αριστερών παραποτάμων. «Εμείς αποχωρούμε, όμως συνεχίζουμε τον αγώνα από το πεζοδρόμιο»  εκδήλωσε  στην Βουλή ο Παπανδρέου κατά την συζήτησι του νομοσχεδίου, συμπαρατασσομενος με τις κόκκινες σημαίες

Τολμώ να σκεφθώ ότι είναι  αναγκαίο πλέον. Με αυτά τα ΜΕΜ, η κυβερνησις θα είχε καλλίτερη επικοινωνία με τους  πολίτες με  πληρωμένες καταχωρήσεις (ας πλήρωνε και το αγγελιόσημο). Ίσως έτσι κάποτε  αποκατασταθεί η αληθινή ενημερωσι στην χώρα μας.

Ιασων

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *