Λάια Μάρτιν: Η Ισπανίδα που πάει φυλακή, γιατί έπαιζε …πιάνο!

Αυτό ακριβώς συνέβη με μια Ισπανίδα πιανίστρια που κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση, επειδή οι….

συνεχείς πρόβες της έσπασαν τα νεύρα των γειτόνων, που αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία.

Ο εισαγγελέας της πόλης Χιρόνα, όπου δικάζεται η 27χρονη Λάια Μάρτιν, ζήτησε σήμερα από τους δικαστές να της επιβάλουν ποινή φυλάκισης 16 μηνών για παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας. Επιπροσθέτως, ζήτησε να τιμωρηθεί με φυλάκιση 4 μηνών για τα «ψυχολογικά προβλήματα» που προκάλεσε στους γείτονές της και να της απαγορευτεί να παίζει πιάνο επαγγελματικά για έξι μήνες.

Η γειτόνισσα Σόνια Μπόσομ ισχυρίζεται ότι πάσχει από αϋπνίες και από κρίσεις πανικού από την εποχή που η Λάια έκανε εξάσκηση στο πιάνο επί οκτώ ώρες καθημερινά, από το 2003 έως το 2007, όταν σπούδαζε σε μια μουσική σχολή. «Η πελάτισσά μου ζητά δικαιοσύνη, γιατί υποφέρει εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο δικηγόρος της, Τόμας Τόρες, ο οποίος αρχικά ζητούσε να επιβληθεί στην Μάρτιν 7ετής κάθειρξη.

Η ενθουσιώδης πιανίστρια από την πλευρά της υποστηρίζει ότι προσπάθησε να ηχομονώσει το δωμάτιο, όπου έκανε εξάσκηση και ότι δεν έπαιζε πιάνο σε τόσο σταθερή βάση.

Στους γονείς της Μάρτιν μπορεί επίσης να επιβληθεί πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, εάν αποδειχθεί η «συνενοχή» τους. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε μερικές εβδομάδες.

Πηγή: kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *