ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Πρόσφατα έκανα αναφορά στη συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, το «αυτοάνοσο» που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους …
και σα να μη φτάνει η ασθένεια, η ταλαιπωρία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τη γραφειοκρατία, από τα ΚΕΠΑ, και από άλλους παράγοντες.
Να επαναλάβω, πως (για την ώρα) τα άτομα με ΣΚΠ είναι ΠΡΩΤΑ στη λίστα για σφάξιμο από τις επιτροπές και τους διευθυντές, όπως επίσης, θα επαναλάβω, πως η ΣΚΠ ΔΕΝ είναι μέσα στη λίστα με τις 43 παθήσεις….. Και πάμε τώρα να δούμε ένα άρθρο σχετικό……
«Ρωμανιάς: Στη λίστα των 43 παθήσεων η σκλήρυνση κατά πλάκας
Αθήνα
Ένταξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας στη λίστα των 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων, καθώς και αναπροσαρμογή του ποσοστού αναπηρίας, υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), Βάσω Μαράκα.
Στην ενημερωτική συνάντηση που είχαν ο κ. Ρωμανιάς με την κ. Μαράκα συζητήθηκαν εκτενώς τα αιτήματα της ΠΟΑΜΣκΠ που είναι σε εκκρεμότητα και που αφορούν την επέκταση του πίνακα παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον, ώστε να συμπεριληφθεί και η σκλήρυνσης κατά πλάκας, ο καθορισμός ποσοστού αναπηρίας έναρξης κατά την κρίση από τα ΚΕΠΑ 67%, το μειωμένο ωράριο εργασίας ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, η επικύρωση και επικαιροποίηση των εφ’ όρου ζωής γνωματεύσεων οι οποίες έχουν εκδοθεί από τις ΑΥΕ των ασφαλιστικών φορέων και των Νομαρχιών πριν από την έναρξη των ΚΕΠΑ καθώς αυτών που έχουν εκδοθεί από την ΑΣΥΕ.
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης υποσχέθηκε πως μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα το θέμα της ένταξης της ασθένειας στις 43 παθήσεις θα έχει διευθετηθεί, καθώς επίσης και ότι θα μελετήσει τον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας και θα προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για την ανάλογη προσαρμογή του. Ίδιες κινήσεις θα γίνουν και για το μειωμένο ωράριο εργασίας των πασχόντων από σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Μαίρη Μπιμπή – ΙΝ.GR»
Πολύ καλό, και ΜΑΚΑΡΙ να γίνει κάτι τέτοιο, και να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των ατόμων με ΣΚΠ και των οικογενειών τους, ΑΛΛΑ…….
Το «εύλογο» χρονικό διάστημα, όταν στη χώρα μας ακούγεται από κάποιον πολιτικό, «μπορεί» να σημαίνει και ΠΟΤΕ, η και μετά από χρόνια, όταν (σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής λειτουργία του «κράτους») «αραιώσουν» πολύ οι ασθενείς, είτε έχοντας γιατρευτεί από κάποιο από τα πολλά …. ΘΑΥΜΑΤΑ, είτε έχοντας πεθάνει, και ας μην αναφέρω πρόσφατο παράδειγμα….
Το ξαναέγραψα, πως σε αυτή τη χώρα, αντί να απλοποιήσουμε τα πράματα, τα κάνουμε ακόμα δυσκολότερα, και το τέρας της γραφειοκρατίας ΘΕΡΙΕΥΕΙ όλο και περισσότερο. Όχι μόνο για τους ασθενείς με ΣΚΠ, αλλά για ΟΛΟΥΣ με χρόνιες παθήσεις.
Πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, ακόμα είναι σε φάση συζητήσεων και υποσχέσεων. Διαδικασίες που ΘΑ τελείωναν σε μια μέρα, τελειώνουν μετά από κάτι μήνες ενώ οι ασθενείς, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε, μόνο σαν άνθρωποι δεν αντιμετωπίζονται. Αυτή είναι η Ελλάδα της προόδου και της απανθρωπιάς.
Ο ασθενής, είναι ΒΑΡΟΣ στην κοινωνία, οπότε πρέπει να εξοντωθεί, να μην τον πληρώνουμε, γιατί τα χρήματα που θα πάρει, ίσως τα κόβει από κάποια προμήθεια προς «τρίτους», από κάποιο «δωράκι» προς……

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *