Μπαρτζώκας: «Μπορούμε και καλύτερα»

Στην αμυντική προσήλωση της ομάδας του καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού, που «σκούπισε» με συνοπτικές διαδικασίες την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας και την….
Κυριακή θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο του στη διοργάνωση.

«Είχαμε πολύ μεγάλη επιμονή στο αμυντικό μας πλάνο, καταφέραμε να σταματήσουμε τη δημιουργία του Τεόντοσιτς και ελέγξαμε τα ριμπάουντ, αφού σε μια πολύ άστοχη βραδιά της ΤΣΣΚΑ είχαμε μόνο έξι χαμένα. Έτσι πήγαμε στο επιθετικό τρανζίσιον όταν έπρεπε κι όταν δεν μπορούσαμε εκτελούσαμε στο τέλος των 24 δευτερολέπτων», είπε ο Έλληνας τεχνικός.

«Όλοι έπαιξαν ο ένας για τον άλλο σε άμυνα και επίθεση. Σε τέτοια ματς τα ποσοστά σπάνια είναι ψηλά και νομίζω ότι η άμυνα μάς έδωσε την πρόκριση. Είχαμε μεγάλη συνεκτικότητα και γι’ αυτό είμαστε στον τελικό. Νιώθω πολύ καλά που είμαστε στον τελικό. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες, εμείς είμαστε εδώ για να τους καθοδηγούμε και να τους βοηθάμε», συμπλήρωσε.
Κληθείς να απαντήσει πώς διαχειρίστηκε πνευματικά την προετοιμασία της ομάδας του, αποκάλυψε ότι «το πλάνο μας στο ψυχολογικό κομμάτι ήταν απόλυτα σωστό. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε χαλαροί, είχαμε όμως λιγότερο άγχος από ό,τι σε όλη τη σεζόν».

Όσο για το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού, ο κ. Μπαρτζώκας εκτιμά πως «ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού σχεδόν με την ίδια ομάδα κλήθηκε να παίξει όλα του τα παιχνίδια φέτος σαν φαβορί, ενώ οι αντίπαλοι είχαν κίνητρο και άλλοθι. Το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε ως εδώ με αυτή την πίεση από τους αντιπάλους και τον κόσμο, ιδίως σε αυτή την Ευρωλίγκα που ήταν η πιο δύσκολη όλων των εποχών, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στον Κάιλ Χάινς, τον οποίο εκθείασε: «Ο Χάινς έχει μια καριέρα που έχει διαρκώς ανοδική πορεία. Από τη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας πήγε στη Γερμανία και μετά στον Ολυμπιακό έγινε πρωταθλητής Ευρώπης. Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας του Ολυμπιακού ανήκει στον Κάιλ. Είναι ο τέλειος συμπαίκτης. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Και ο Κάιλ είναι ο καλύτερος εκφραστής του τρόπου που θέλει να αγωνίζεται».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε κι ένα μήνυμα για τον κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Ήρθαν εδώ πληρώνοντας πολλά χρήματα σε μία δύσκολη περίοδο για όλη την Ευρώπη. Και θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην προετοιμασία μας και τον τελικό για να κερδίσουμε».

http://www.naftemporiki.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *