Γ.ΔΗΜΑΡΑ: ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το Περιστέρι επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς, όπου συναντήθηκε με πολίτες και πραγματοποίησε ομιλία στο ΚΥΒΕ.

Ο κ. Δημαράς κατά την έναρξη της ομιλίας του σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τη νέα Κυβέρνηση, την οποία και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και αντιλαϊκή εφόσον προήλθε από την καταπάτηση των συνταγματικών αρχών και των δημοκρατικών διαδικασιών, στις οποίες κυρίαρχη είναι η….
λαϊκή βούληση.

Χαρακτήρισε τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ως έναν τεχνοκράτη που ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού σε μια περίοδο που η κοινωνική αναγκαιότητα απαιτεί έντιμες πολιτικές λύσεις, ενώ επεσήμανε ότι θα κριθεί σκληρά εντός και εκτός Βουλής για την αποτελεσματικότητά του.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ μίλησε για μια ιδιότυπη κατάσταση, που διακρίνει σήμερα το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και συνέχισε λέγοντας πώς έχει εδραιωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού μια πολιτική ολιγαρχία που μετεξελίσσεται σε ένα αριστοκρατικό πολιτικό σύστημα, που αναζητά διαρκώς προσχήματα προκειμένου να αποφευχθεί η αποτύπωση της γνήσιας λαϊκής ετυμηγορίας. Και είπε: «Άλλο να υπάρχει συναίνεση τεσσάρων πολιτικών κομμάτων και άλλο η σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων».

Ο κ. Δημαράς, επεσήμανε πως συνιστά χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε τη διολίσθηση και την κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας, ενώ χαρακτήρισε ως αριβίστες της πολιτικής όσους επιδιώκουν να υποκαταστήσουν με ψευδεπίγραφο τρόπο το φρόνημα του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας το άρθρο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κωστή Στεφανόπουλου, ο κ. Δημαράς εξέφρασε την πικρία του για έναν πολιτικό που εξελέγη δύο φορές χάριν της λειτουργίας των Συνταγματικών Αρχών, να αποποιείται τη μέγιστη υποχρέωση που έχει το πολιτικό σύστημα να δίδει την πρωτοβουλία στο λαό, να κρίνει την πορεία της Χώρας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κάνοντας αναφορά σε σειρά συγκεκριμένων γεγονότων εξήγησε την επιδίωξη εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου και υπό τη μορφή της νέας δανειακής σύμβασης, που επρόκειτο να υπογραφεί.

Ο κ. Δημαράς, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της σύστασης ενός Ενιαίου, Κοινωνικού, Προοδευτικού Μετώπου, δίχως ταμπέλες με μια νέα κοινωνική πολιτική πρόταση στην οποία οι πολίτες θα απαντούν με αιχμηρό τρόπο στο διεφθαρμένο πολιτικό οικοδόμημα.

Ειδικότερα, για το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών χαρακτήρισε προσχηματικές τις πρωτοβουλίες περί συζήτησης, την ώρα που οι δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς δεν κάθονται καν στο ίδιο τραπέζι, κατηγορώντας τους ταυτόχρονα ότι αναζητούν διακαώς ως άλλοθι εντιμότητας τη σύμπραξή τους, με το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δημαράς απαίτησε από την Κυβέρνηση την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, ενώ δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *