Έπιασαν τον ιδιοκτήτη του χωραφιού της χασισοφυτείας στο Ρέθυμνο

Χωρίς να τηρήσει να προσχήματα, χωρίς να καλύψει καν τα ίχνη του ο ιδιοκτήτης της έκτασης που …

είχε στηθεί η χασισοφυτεία στο Ρέθυμνο ήταν και ο βασικός καλλιεργητής της. Ο 51χρονος Ρεθεμνιώτης αποφάσισε αντί να καλλιεργήσει με οτιδήποτε άλλο την έκταση του, να βάλει κάτι άμεσα κερδοφόρο, έτσι φύτεψε χασισόδεντρα σε απόσταση μόλις 80 μέτρων από το τελευταίο σπίτι του χωριού. Τα μουρέλα που είχε μέσα το λιόφυτο σίγουρα δε θα άφηναν τα ίδια κέρδη στον … αγρότη! Η αστυνομία από τις έρευνες της δεν άργησε να βρει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη κι έτσι σήμερα τον συνέλλαβε ενώ από την πρώτη στιγμή αναζητά και ένα ακόμα άτομο που φαίνεται ότι ήταν μαζί του στην … επιχείρηση.

Εξάλλου η μέχρι τώρα πρακτική των ντόπιων καλλιεργητών δείχνει ότι στήνουν εκείνοι τη δουλειά και δίνουν μεροκάματα στους αλλοδαπούς για τη φύλαξη των φυτειών. Οι αλλοδαποί μένουν μέσα στις φυτείες, προμηθευόνται τρόφιμα και όπλα και φροντίζουν για την ανάπτυξη της καλλιέργειας μέχρι το τελευταίο στάδιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες βρισκόταν λίγο πριν τη συγκομιδή αφού ήδη είχαν τρυγήσει και μία ποσότητα που βείχε βρεθεί στο χώρο της τάξης των 250 γραμμαρίων ενώ τα 1000 δενδρύλλια κάνναβης – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ – θα μπορούσαν να αποδόσουν ακόμα και πάνω από μισό τόννο χασίς!! Μάλιστα, αυτό σε μία εποχή που η τιμή του … προιόντος έχει ανέβει σημαντικά θα σήμαινε και τον αυτόματο πλουτισμό των καλλιεργητών!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα οι άνδρες της ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο έχουν εξιχνιάσει 5 περιπτώσεις χασισοφυτειών εκ των οποίων στις 4 συνελήφθησαν και οι … μπαμπάδες, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις!

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε συνέχεια του από 02.09.2013 Δελτίου Τύπου, σχετικά με τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης και τη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, συνελήφθη σήμερα (03.09.2013) το πρωί στο Ρέθυμνο, ακόμη ένας ημεδαπός 51 ετών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση και την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι και ο 51χρονος ιδιοκτήτης του χώρου που ανευρέθηκε η φυτεία, είχε προβεί στην καλλιέργεια των ανευρεθέντων δενδρυλλίων.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση και συνελήφθη σήμερα το πρωί ο 51χρονος.

Ο 51χρονος και οι δύο (2) αλλοδαποί συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα (03.09.2013), στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *