Τέσσερις νεκροί στα σύνορα Σκοπίων Κοσσόβου από ανταλλαγή πυρών


Νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων και αναρτών που προσπαθούν να εισέλθουν στα Σκόπια από το Κόσσοβο είχαμε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ ομάδας οπλισμένων ατόμων και αστυνομικών στην περιοχή του χωριού Radusa μόλις 19 χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας.

Τρία από τα άτομα που σκοτώθηκαν έχουν ήδη αναγνωριστεί και προέρχονται από τα χωριά Grcec, Merovo και την πόλη της Pristina από το Κόσσοβο. Ο τέταρτος νεκρός δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί. Και….
.

οι τέσσερεις εισβολείς εντοπίστηκαν από την αστυνομία των Σκοπίων να μεταφέρουν παρανόμως όπλα από το Κόσσοβο στα Σκόπια. Τα οπλισμένα άτομα ταξίδευαν με φορτηγό μέσα στο οποίο οι αρχές βρήκαν μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών.

Είναι το δεύτερο ανάλογο περαστικό μέσα σε μερικές μέρες στα Σκόπια και προφανώς σχετίζεται με την ανακοίνωση του Αλβανικός Εθνικός Στρατός πριν από ένα μήνα σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να ξεκινήσει επιχειρήσεις αυτή την Άνοιξη για την απελευθέρωση των Αλβανών στα Σκόπια και στο Πρέσεβο.

Οι πρόσφατε διαδηλώσεις των αλβανοφώνων στα Σκόπια είναι μία ακόμα διάσταση του διεθνοτικού εσωτερικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Και όλα αυτά όταν η αμερικανική εξωτερική πολιτική πιέζει την κυβέρνηση της χώρας για συμβιβασμό με την Ελλάδα όσον αφορά το όνομα με την προτεινόμενη ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *