Πότε ο κ. Βενιζέλος θα καταλάβει ; ; ;

Την απορία του εκφράζει ο αναγνώστης μας ΒΚ για τη στάση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους δημοσιογράφους των δημόσιων ΜΜΕ.
Παρ ότι ο κ. Βενιζέλος , λέει, είναι γαμβρός επ αδελφή του εκδότη του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ – καθημερινής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης – Αλέξανδρου Μπακατσέλου – έχει παντρευτεί την αδελφή του Βασιλική- έχει μεταξύ άλλων στο ενεργητικό του:
== Το 1994 ως υπουργός Τύπου και ΜΜΕ δημιούργησε με τη νομοθεσία που πρότεινε τέτοιο κομφούζιο που τα Ταμεία των δημοσιογράφων δεν μπορούσαν να εισπράξουν τις εισφορές αγγελιοσήμου και….
κόντευαν να πτωχεύσουν – να σημειωθεί ότι λόγω καταβολής αγγελιοσήμου δεν πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές για τους ασφαλισμένους δημοσιογράφους οι εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Ακόμα ακούγονται οι διαμαρτυρίες της Λιάνας Κανέλη, γιατί εν διορθωνόταν το θέμα. Το οποίο τελικά ρύθμισε ο επόμενος υπουργός Τύπου και ΜΜΕ κ. Δημ. Ρέππας το 1996. Λίγο αργότερα υπήρξε ο πρωτεργάτης του τυποκτόνου νόμου 2328/1995.
Αφήνουμε το νόμο « Περί Ευθύνης υπουργών» και ερχόμαστε στο σήμερα.
Το σήμερα που με τον Πολυνόμο 4024/2011 που πλήττει όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως επιδιώκει να αλλάξει τελείως την Διεθνώς και Πανευρωπαϊκά καθιερωμένη και νομοθετημένη φιλοσοφία περί της άσκησης του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος στα Δημόσια ΜΜΕ.
Πότε ο κ. Βενιζέλος θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να βάζει όποιο ζήτημα, διεθνώς καθιερωμένο και από ετών δεδικασμένο, σε καλούπια που εκείνος οραματίζεται; Τι τον οδηγεί, τι τον αναγκάζει σε αυτό;

ΒΚ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *