ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: Ελάτε να ρυθμίσετε δάνεια και πιστωτικές

Γενικό προσκλητήριο απευθύνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες για να ρυθμίσουν στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Μάλιστα οι προσκλήσεις για ρύθμιση αφορούν ακόμα και δανειολήπτες που οφείλουν ποσά που δεν
υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.

Ήδη από τα μέσα Ιουνίου οι ειδικές μονάδες για τη διαχείριση των καθυστερούμενων δανείων έχουν πιάσει δουλειά, όπως γράφει το Έθνος.

Με τηλεφωνικές κλήσεις – όχι από εισπρακτικές εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία – οι αρμόδιοι υπάλληλοι των τραπεζών καλούν όλους τους δανειολήπτες που η οφειλή τους βρίσκεται σε καθυστέρηση ακόμα και λίγων ημερών προκειμένου να τη ρυθμίσουν.

Και προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις, όπως «πάγωμα» της δόσης για διάστημα 6 ή 12 μηνών, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και μείωσης του επιτοκίου.

Ειδικά για τις πιστωτικές κάρτες, προτείνουν  τη μετατροπή τους σε καταναλωτικό δάνειο, ώστε ο δανειολήπτης να επωφεληθεί από γενναίο «κούρεμα» στο ύψος του επιτοκίου. Σήμερα το μέσο επιτόκιο των πιστωτικών καρτών διαμορφώνεται στο 18%, ενώ των καταναλωτικών δανείων στο 10% με 11%. Αν μάλιστα υπάρχουν και άλλες οφειλές – είτε από πιστωτικές κάρτες είτε από καταναλωτικό δάνειο στην ίδια τράπεζα- τότε προτείνεται η λύση της αναχρηματοδότησης με προσημείωση ακινήτου και στην περίπτωση αυτή το επιτόκιο μειώνεται στο 5%.

Ωστόσο, ο μεγάλος προβληματισμός των διοικήσεων των τραπεζών έχει να κάνει με τα υψηλά ποσοστά καθυστερήσεων που εμφανίζουν τα στεγαστικά δάνεια, καθώς προσεγγίζουν το 30%. Πρόκειται για δάνεια που ενώ έχουν ρυθμιστεί τουλάχιστον μία φορά, «σκάνε» εκ νέου.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *