Το τελευταίο αντίο για το Νώντα


Σεμνά και ταπεινά, έτσι όπως ζούσε ο Νώντας στην καθημερινότητά του, τελέστηκε χθες στις 4.00 το απόγευμα η κηδεία του άτυχου 36χρονου τραπεζικού υπαλλήλου. Η Βασιλική Λευκάδας, το χωριό όπου μεγάλωσε, αγάπησε και τελικά κηδεύτηκε στα χώματά του ο Νώντας Τσακάλης, βυθίστηκε στο πένθος.

Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα όλη την ημέρα. Ενα ολόκληρο χωριό σπάραξε στο κλάμα. «Το κλίμα είναι βαρύ και πένθιμο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το αξιόλογο παλικάρι, τον Νώντα μας. Προς τιμήν του αποφασίσαμε όλοι εδώ οι κάτοικοι του χωριού να αφιερώσουμε μία πλατεία στη μνήμη του. Από σήμερα θα φέρει το όνομά του. Νώντας Τσακάλης» δήλώσε στην….
.

«Espresso» ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Λογοθέτης.

Πλήθος συγγενών, συγχωριανών, φίλων και συναδέλφων του θύματος της μανίας των κουκουλοφόρων, που έφθασαν το Σάββατο το βράδυ από την Αθήνα, τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία. Δεκάδες στεφάνια από πολιτικούς, επιχειρηματίες, φίλους, αλλά και απλούς πολίτες είχαν κατακλύσει την είσοδο της εκκλησίας όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία αλλά και το νεκροταφείο.

Οι φίλοι του Νώντα στο χωριό, που τον περίμεναν σε μερικές ημέρες για να κάνουν μαζί τα πρώτα τους μπάνια, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο δικός τους άνθρωπος έφυγε από κοντά τους. «Δεν μπορεί. Είναι απλά ένας εφιάλτης» έλεγαν ξανά και ξανά μεταξύ τους.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Νώντα, η κυρία Αγαθή. Σαν ζωντανή νεκρή στεκόταν διαρκώς στο προσκέφαλο του άψυχου κορμιού του παιδιού της. Οι κραυγές του πόνου της καθώς ο μονάκριβος γιος της κηδευόταν, ράγισαν τις καρδιές όλων. «Θέλω πίσω το παιδί μου» φώναζε σπαρακτικά.

Στο πλευρό της στεκόταν ο θείος και νονός του αδικοχαμένου παλικαριού, κύριος Κώστας -ο Νώντας ήταν γι’ αυτόν ο γιος που δεν απέκτησε ποτέ- και η κοπέλα του Νώντα, Ελένη, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τον πόνο της. Συνεχώς ψέλλιζε «γιατί»; Γιατί της στέρησαν τον άντρα με τον οποίο έκανε όνειρα για το μέλλον;
Το “τελευταίο” αντίο στο Νώντα και το ξέσπασμα της μάνας

Espressonews.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *